Zyrtec Side Effects & Pain Eye

Zyrtec is een over-the-counter geneesmiddelen die worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van kwalen te behandelen. Dit geldt ook voor seizoensgebonden allergische rhinitis, allergische rhinitis en chronische uticaria. Het medicijn is verkrijgbaar in tabletten of siroop zonder recept nodig.

Aanbevolen dosering

Exacte dosering afhankelijk van de leeftijd van de patiënt. Voor volwassenen en kinderen van 6 jaar of ouder zijn, moeten 5 mg of 10 mg per dag worden ingenomen. Siroop wordt aanbevolen voor jongere kinderen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Meest voorkomende bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van Zyrtec omvatten slaperigheid, hoofdpijn, hoesten, buikpijn, vermoeidheid, droge mond, misselijkheid, braken en duizeligheid.

Ernstige bijwerkingen

Er zijn ook een aantal ernstige bijwerkingen die kunnen optreden als gevolg van het gebruik van Zyrtec. Hartfalen, hypertensie, anorexia, verwardheid, migraine, rectale bloeding, dermatitis, doofheid, bronchitis, sinusitis en spierzwakte zijn al gerapporteerd.

Pijn Eye

Veel meldingen van pijn aan de ogen en algemene visie problemen zijn ook gedocumenteerd. Blindheid, conjunctivitis, glaucoom en oculaire bloedingen zijn allemaal te zien in de gebruikers van Zyrtec.

Overdosering

Een aantal patiënten had een overdosis van Zyrtec, hoewel de gevolgen van een overdosis nogal mild zijn geweest. In de meeste gevallen ten minste 150 mg van Zyrtec was ingenomen, met bijwerkingen, bestaande uit slaperigheid, rusteloosheid en prikkelbaarheid.