Zwangerschapshypertensie Symptomen

Zwangerschapshypertensie Symptomen

Zwangerschap-geïnduceerde hypertensie (PIH) is het meest waarschijnlijk optreden bij eerste zwangerschappen en degenen die PIH ontwikkeld in de vorige zwangerschappen. Hypertensie in de zwangerschap is wanneer de bloeddruk stijgt hoger dan 140/90 en moet nauwlettend worden gevolgd door een arts gedurende de zwangerschap. Volgens de Universiteit van Virginia Health System, wordt PIH ook wel pre-eclampsie en kan complicaties met inbegrip van verminderde bloedtoevoer naar vitale organen in de moeder, placenta abruptio, slechte groei van de foetus en doodgeboorte veroorzaken.

Oorzaken

Er is geen bekende oorzaak voor zwangerschap geïnduceerde hypertensie. Sommige factoren lijken bij te dragen aan het begin ervan. Als een moeder hoge bloeddruk voordat zwangerschap is het onwaarschijnlijk lossen zwangerschap. Dit wordt algemeen aangeduid als chronische hypertensie plaats PIH. Andere factoren die kunnen bijdragen aan hypertensie bij zwangerschap omvatten nieraandoeningen, diabetes en meerdere foetussen. Volgens de Universiteit van Virginia Health System, PIH komt het meest voor bij vrouwen onder de leeftijd van 20 en ouder dan 40, maar het kan op elke leeftijd voorkomen.

Symptomen

Hypertensie symptomen bij zwangerschap vergelijkbaar hypertensie symptomen buiten de zwangerschap. Volgens de Health System University of Virginia, kunnen de symptomen van hypertensie zijn zwelling, wazig zien, misselijkheid en eiwit in de urine. Echter, sommige mogen geen symptomen van hoge bloeddruk dan de bloeddruk zelf lezen. Dit is de reden waarom de bloeddruk meten en een urinetest zijn standaard procedures tijdens alle prenatale bezoeken.

Diagnose

De diagnose van hypertensie in de zwangerschap wordt bepaald door een bloeddrukmeting hogere than140 / 90. Sommige artsen kunnen de diagnose te kunnen stellen met een hoge waarde, terwijl anderen meerdere hoge waarden kan verlangen over een periode van zes tot acht uur om hypertensie te diagnosticeren. Significante toename in zowel de systolische of diastolische lezing kan ook leiden tot een diagnose van hypertensie, zelfs indien de bloeddruk niet hoger is dan 140/90. Veel vrouwen hebben ook abnormale hoeveelheden eiwit in de urine en zwelling.

Behandeling

Als hypertensie in de zwangerschap, zal de behandeling is afhankelijk van de ernst van de symptomen en hoe ver de zwangerschap. Volgens de American Pregnancy Association, kan uw arts u adviseren liggend op je linkerkant om de druk op de grote verkeersaders verlichten aan de rechterkant van het lichaam. Andere behandelingen kunnen bedrust, een vermindering van de zoutinname of een toename van de vloeibare vorm bevatten. Sommige artsen kunnen voorschrijven bloeddruk medicijnen, met name bij degenen die hypertensie hadden vóór de zwangerschap. Als hypertensie ernstig is laat in de zwangerschap, kan de arts de levering adviseren.

Gevaren

PIH, ook bekend als pre-eclampsie, een combinatie van hypertensie, eiwit in de urine en oedeem in de zwangerschap. Als het is mild, kan de arts meer toezicht en een van de behandelmethoden eerder beschreven raden. Eclampsie is een ernstige vorm van PIH en vereist dat de baby onmiddellijk wordt afgeleverd, ongeacht de zwangerschapsduur. Eclampsie veroorzaakt epileptische aanvallen en kan levensbedreigend zijn voor zowel de moeder als baby. Alleen levering kan verlichten de symptomen.