Zwangerschap Voorzorgsmaatregelen & Massage

Zwangerschap Voorzorgsmaatregelen & Massage

Massage tijdens de zwangerschap kan een geweldige manier voor een zwangere vrouw om te ontspannen en te verlichten een deel van de pijn en pijn geassocieerd met een groeiende baarmoeder zijn. Een paar voorzorgsmaatregelen moeten in acht worden genomen om een ​​aangename en veilige ervaring te garanderen.

Voordelen

De American Pregnancy Association meldt dat zwangere vrouwen die regelmatige massage krijgen tijdens de zwangerschap ervaring verminderde angst, verminderde de symptomen van depressie, minder spierpijn en gewrichtspijn, en verbeterde arbeidsproductiviteit uitkomsten.

Timing

Veel massage therapeuten zal niet prenatale massages geven tijdens het eerste trimester. Hoewel er geen bekende risico's, de meeste massage therapeuten vermijden massages in deze tijd vanwege de hogere risico op een miskraam.

Posities

Prenatale massage verschilt het meest van regelmatige massage therapie in de posities van de zwangere vrouw tijdens de massage. Ze zal zowel op een tafel dat een cut-out voor haar buik heeft of lag op haar zij met de steun van een aantal kussens worden geplaatst.

Pressure Points

Getrainde prenatale therapeuten moeten zich ervan bewust dat drukpunten in de enkels en polsen kunnen triggeren contracties. Als de vrouw voelt elke aanscherping in het bekkengebied, moet ze haar therapeut onmiddellijk stoppen.

Overwegingen

Gebruik altijd een therapeut die is gecertificeerd in prenatale massage. Neem contact op met uw arts voordat het plannen van een massage, vooral als u eventuele complicaties tijdens de zwangerschap hebben gehad.