Zwangerschap & vezelrijk dieet

Tijdens de zwangerschap, is het belangrijk dat je voldoende vezels te helpen het risico op complicaties te verminderen. Vezel kan helpen verminderen uw risico op pre-eclampsie en het risico op complicaties van zwangerschapsdiabetes. Weten wat voedsel in te pakken de grootste vezels punch, en hoe ze te nemen in uw dieet, kan u helpen een gezonde zwangerschap te bereiken.

Vezels en Zwangerschap

Een 2008 studie ontdekte dat vrouwen die een grote hoeveelheid vezels in vroege zwangerschap eten verminderen het risico van pre-eclampsie. Het eten van een grote hoeveelheid vezels kan uw risico op pre-eclampsie te verminderen met 70%, in vergelijking met vrouwen met de laagste inname van vezels. De resultaten van deze studie suggereren dat je ervaart voordelen voor de gezondheid als u uw vezelconsumptie te verhogen voor en tijdens de vroege zwangerschap.
Ook volgens de American Diabetes Association, verhogen van uw vezel in zwangerschap resulteert in een verbeterde controle over zwangerschapsdiabetes, dient u gediagnosticeerd. Een dieet met veel koolhydraten en vezels, maar vetarm resulteerde in een vermindering van het gebruik van insuline.
Bovendien kan een vezelrijke voeding bieden de preventie van aambeien, die kunnen optreden tijdens de zwangerschap te verminderen. Persen tijdens de stoelgang kan maken aambeien zwellen, maar het verhogen van uw totale inname van vezels kan de stoelgang gemakkelijker te passeren en verminderen uw risico op aambeien te maken.

Integratie van vezel in uw dieet

Stel je doel voor 25-35 gram vezels per dag tijdens de zwangerschap. Wanneer u voor het eerst begint te glasvezel nemen in uw dieet, doe het langzaam, en zorg ervoor dat je genoeg water drinkt, zoals vezels werkt beter met een ruime hoeveelheid water. Doel voor minstens acht glazen water per dag, maar probeer zoveel drinken als een gallon.
Om uw 25 tot 35 gram vezels per dag te krijgen, zich richten op de hele voedsel, zoals fruit, groenten en volle granen, in tegenstelling tot bewerkte voedingsmiddelen.
Psylliumvezels --- een vezelrijk graan --- hebben 16 gram vezels in 1/2 kop. Al heb je een harde tijd kunnen hebben waarin zoveel ruwvoer in uw dieet, proberen een vezelrijke ontbijtgranen, die 10-14 gram vezels bevatten per 1/2 kop eten. Voeg wat lijnzaad maaltijd naar de top van uw vezelrijke ontbijtgranen of havermout. Lijnzaad bevat 8 gram vezels per 1/4 kop.
Bonen en vruchten hebben ook een hoog gehalte aan vezels, maar volkoren brood heeft slechts 1,4 gram per snee.
Als je voldoende vezels niet alleen kan krijgen via de voeding, overweeg dan het toevoegen van een vezel supplement aan uw routine. Fiber supplementen komen vaak in korrelvorm en kan worden ingenomen met water of sap.