Zwangerschap & Kortademigheid

Zwangerschap & Kortademigheid

Kortademigheid of een gevoel van kortademigheid is een veel voorkomend symptoom van de zwangerschap. De meeste vrouwen zullen kortademigheid ervaren op enig moment tijdens hun zwangerschap als gevolg van de veranderingen die plaatsvinden in het lichaam. Terwijl dit symptoom kan aanzetten angst namens de binnenkort moeder, het is zelden een reden tot bezorgdheid. Kortademigheid meest prominent in het eerste trimester en het derde trimester, maar het kan optreden gedurende de zwangerschap.

Oorzaken

Vroeg in de zwangerschap, het hormoon, progesteron, verantwoordelijk voor een toename longcapaciteit. Deze verhoogde longcapaciteit levert zuurstof naar de moeder en de foetus. Omdat er meer zuurstof wordt aan het bloed afgegeven, kan je lichaam het aantal adem u verhogen. Dit kan resulteren in een gevoel van kortademigheid.
In het derde trimester, de uitbreiding van de baarmoeder veroorzaakt andere organen om posities te veranderen. Met deze uitbreiding, de uterus plaatsen toenemende druk op het membraan. Omdat het membraan kan niet meer volledig uit- en inschuiven, meer oppervlakkige ademhaling volgt. Dit kan kortademigheid veroorzaken. Wanneer de baby in de juiste positie tegen het einde van het derde trimester, wordt de druk van het membraan verlicht en het gevoel van kortademigheid algemeen ontlast.

Overwegingen

Volgens de March of Dimes, bel uw arts als u andere symptomen ervaren, samen met kortademigheid. Deze symptomen zijn onder meer een snelle pols, hartkloppingen, duizeligheid, pijn op de borst, blauwe kleur rond de lippen, vingers of tenen, een hoest die niet weggaat, ophoesten van bloed, koorts of rillingen, of verergering van astma.
Als uw kortademigheid plotseling optreedt en niet besluit, zelfs zonder de aanwezigheid van andere symptomen, bel uw zorgverzekeraar.
Andere respiratoire aandoeningen, zoals astma, kan kortademigheid zwangerschap. Als u een ademhalingsstoornis, spreken met uw arts over de mogelijke implicaties en procedures behandeling die beschikbaar zijn tijdens je zwangerschap.

Oplossingen

Er zijn verschillende manieren waarop kortademigheid tijdens de zwangerschap kan worden verminderd. Als je kortademigheid bij inspanning, dient u uw huidige activiteit te stoppen, totdat het gevoel verdwijnt. Als kortademigheid stakingen tijdens sedentaire tijden, probeer dan een van deze methoden.
Leg aan uw linkerkant. Dit vermindert de druk op de vena cava, een hoofdader op uw rechterzijde, en kunnen lichamelijke functies te verhogen. Als het niet opluchting aanbiedt, probeer iets naar voren leunt in een zittende positie. Vooral in het derde trimester, kan dit gewicht baarmoeder hecht aan middenrif verlichten. Ook aandacht besteden aan uw houding bij het staan. Door rechtop, zijn je longen toegestaan ​​om uit te breiden naar hun volle capaciteit. Tot slot, probeer te slapen in een verhoogde positie. Door het verhogen van je bovenlichaam tijdens de slaap, kunnen je longen uit te breiden en in te trekken gemakkelijker.

Misvattingen

Moeders zijn bang dat hun eigen kortademigheid een gebrek aan zuurstof naar de foetus kan aangeven. Dit is meestal niet het geval. Kortademigheid optreedt als gevolg van je lichaam overuren om de benodigde voedingsstoffen en benodigdheden te leveren aan uw foetus. Wees gerust dat de foetus krijgt wat het nodig heeft om te gedijen.

Resultaat

In veel gevallen is kortademigheid tijdens de zwangerschap geen reden tot bezorgdheid. Het is een van de vele manieren waarop je lichaam zich voorbereidt op het voeden van de foetus gedurende de zwangerschap. Volgens de Mayo Clinic, zijn je longen werken 40 procent harder dan voordat je zwanger werd. Met deze stijging kortademigheid te verwachten. Als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan uw arts. Hij kan je kortademigheid evalueren om de gemoedsrust die nodig is om je een beetje makkelijker ademen leveren.