Zwangerschap & Hoge Bloeddruk Symptomen

Zwangerschap & Hoge Bloeddruk Symptomen

Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap kan invloed hebben op vrouwen door verhoging van het risico op een hartaanval en beroerte, en kan ook invloed hebben op de ongeboren vrucht door het verhogen van het risico op vroeggeboorte, een laag geboortegewicht en placenta abruptio. Speciale aandacht moet worden genomen om de bloeddruk te verlagen tijdens de zwangerschap om een ​​gezonde levering te garanderen.

De Feiten

Volgens het National Heart Lung and Blood Institute, wordt de bloeddruk gedefinieerd als de hoeveelheid kracht uitgeoefend door het bloed tegen de wanden van de slagaders en als hoog als waarden groter dan 140 mm Hg systolisch en 90 mm Hg diastolisch. Hoge bloeddruk, ook wel bekend als hypertensie, is de belangrijkste bijdrage van hart-en vaatziekten, hartfalen, beroerte en nierziekte. Het wordt vaak aangeduid als "de stille killer" vanwege de milde of soms volledig ontbreken van symptomen. De symptomen zijn meestal niet-specifiek, maar kunnen bestaan ​​uit wazig zien, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid, volgens eMedicine Health. Hoge bloeddruk tijdens zwangerschap optreedt in 6 tot 8 procent van alle zwangerschappen in de VS, 70 procent waarvan eerst zwangerschappen, volgens NHLBI.

Effecten

Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn als niet gediagnosticeerd en behandeld. De National Heart Lung and Blood Institute stelt dat vrouwen met een reeds bestaande hoge bloeddruk of mensen die een hoge bloeddruk met hun zwangerschap, ook wel zwangerschapshypertensie te ontwikkelen, hebben meer kans op complicaties tijdens hun zwangerschap. Het kan schade aan de nieren van de moeder en andere organen veroorzaken, is een bijdrage aan de vroege levering en een laag geboortegewicht en in extreme gevallen leidt tot pre-eclampsie. Pre-eclampsie heeft invloed op de placenta en kan invloed hebben op de moeder de nieren, de lever en de hersenen, waardoor de aanvallen. Het is de tweede belangrijkste oorzaak van maternale sterfte en een belangrijke oorzaak van foetale complicaties.

Identificatie

Zwangere vrouwen kunnen merken tekenen van pre-eclampsie rond de 20e week van de zwangerschap, volgens de NHLBI. De Mayo Clinic schetst de signalisatie wazig zien, aanhoudende hoofdpijn, gevoeligheid voor licht, significante gewichtstoename (meer dan £ 5. Per week), en abdominale pijn die meestal aan de rechterkant. Zwelling van het gezicht en de handen begeleidt preëclampsie, maar is geen betrouwbare indicator sinds zwelling komt veel voor in de zwangerschap. De NHLBI staten die de bloeddruk en eiwit verhoogd in de urine zijn ook duidelijk, het maken van regelmatige prenatale bezoeken van essentieel belang om te testen voor deze symptomen.

Preventie / Solution

Idealiter moet de bloeddruk onder controle te zijn voorafgaand aan zwanger worden. Als de diagnose is gesteld tijdens de zwangerschap, medicijnen die veilig is voor de moeder en de foetus kan worden voorgeschreven om deze te verlagen. De National Heart Blood and Lung Institute stelt in aanvulling op de medicatie, het verlagen van de inname van natrium, het vermijden van alcohol en tabak, het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging en een gezond gewicht zal ook helpen de bloeddruk te verlagen. Als gediagnosticeerd met pre-eclampsie, kan bedrust of ziekenhuisopname wordt aanbevolen en de inductie of levering via C-sectie kan worden geadviseerd. De enige remedie voor preëclampsie is levering volgens de Mayo Clinic.

Waarschuwing

Volgens de Mayo Clinic, kan eventuele medicatie tijdens de zwangerschap de foetus beïnvloeden. Het bespreken van de risico's en voordelen van medicatie met een zorgverlener is essentieel in het bepalen van de veiligste zwangerschap gezondheidsplan. Terwijl angiotensine-converting enzyme (ACE) remmers veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap worden beschouwd, zijn angiotensine receptor blokkers (ARB's) en renine-remmers meestal vermeden tijdens de zwangerschap. Als hoge bloeddruk medicatie wordt voorgeschreven, volg dan de dosering aanwijzingen nauwgezet, hoeft de dosis niet aanpassen en niet stoppen met de medicatie zonder de toestemming van een arts.