Zwangerschap & Bell's Palsy

Zwangerschap wordt geassocieerd met een groot aantal ongemakkelijke veranderingen, maar een symptoom dat sommige zwangere vrouwen vangt volledig off guard is Bell's palsy. Waarom deze aandoening is meer dan drie keer meer kans om een ​​zwangere vrouw dan iemand die niet zwanger is een mysterie slaan, maar er zijn theorieën over waarom dit waar is.

Wat is Bell's Palsy?

Bell's palsy is een type tijdelijke aangezichtsverlamming. De aandoening beschadigt de zenuwen die de gezichtsspieren besturen, vaak slechts aan één zijde van het gezicht, typisch veroorzakend dat zij aan een hangende uitzien. Iemand die is getroffen met Bell's palsy is mogelijk niet in staat zijn om haar oog knippert op de aangedane zijde of haar mond omhoog te trekken in een glimlach. Een hoofdpijn en gebrek aan smaak ook vaak geassocieerd met de aandoening.

Waarom duurt het Strike zwangere vrouwen?

Niemand waarom zwangere vrouwen gevoeliger voor Bell's palsy, maar volgens een theorie, kan de toename van fluïda in het lichaam van een zwangere vrouw opzwellen in de zenuwen en weefsels van het gezicht, die kunnen leiden tot een geknepen zenuw. Een andere theorie stelt dat Bell's palsy is meer kans om iemand te slaan met een gecompromitteerd immuunsysteem en zwangere vrouwen past dat wetsvoorstel. Bell's palsy het meest waarschijnlijk optreden gedurende het derde trimester van de zwangerschap of binnen enkele weken na het leveren van de baby.

Is Bell's Palsy Vermijdbare?

Voor zover we weten, is er geen manier om Bell's palsy voorkomen. Stress wordt vaak gezien als de boosdoener, maar er is geen onderzoek dat stress verbindt met de aandoening.

Hoe werkt Bell's Palsy Invloed op de baby?

Bell's palsy lijkt niet de ontwikkelende baby beïnvloeden. Maar vrouwen die worden getroffen door Bell's palsy terwijl zwanger zijn ook meer kans om pre-eclampsie, een potentieel gevaarlijke aandoening waarbij een hoge bloeddruk te ontwikkelen.

Het behandelen van Bell's Palsy

Bell's palsy is niet levensbedreigend en lost zich meestal in een paar weken. In vele gevallen, die zijn toegebracht ervaring volledig herstel, maar er zijn sommige waarvan de spieren niet volledig herstellen, waardoor de hangende expressie aanhouden een veel langere tijd, of misschien zelfs voor de rest van hun leven. Steroïden wordt vaak gebruikt om de slachtoffers van Bell's palsy die niet zwanger te behandelen, maar de meeste professionals in de gezondheidszorg zou adviseren dat zwangere vrouwen wachten tot na het leveren van hun baby te zijn dergelijke behandelingen te ondergaan.