Zuurstofconcentrator Voorzorgsmaatregelen

Wanneer patiënten hebben beschadigd of verzwakt longen, ze hebben soms een harde tijd het inademen van voldoende zuurstof. Zuurstof concentrators zuurstof toedienen, op een niveau dat hoger is dan normaal zijn. Deze concentrators patiënten helpen die worstelen om te ademen in voldoende zuurstof. Ze zijn goedkoper en veiliger dan geperst lucht. Echter, kunnen ze nog steeds gevaarlijk zijn als ze niet goed gebruikt.

Ontvlambaarheid

Zuurstof in zijn geconcentreerde vorm kan de kans dat objecten ontbranden als het onderdeel is van de verbranding driehoek, samen met warmte en brandstof te verhogen. Houd alle ontstekingsbronnen - zoals aangestoken kaarsen, fornuizen, ovens, kachels, wierook en radiatoren - ten minste 10 meter afstand van de zuurstofapparatuur en alle slangen en canules. Gebruik een magnetron als je op te warmen geen voedsel tijdens het gebruik van de concentrator of iemand anders voor je koken. Zorg altijd voor een goed functionerende rookmelder in elke kamer waar de concentrator wordt gebruikt, evenals gemakkelijk te bereiken blustoestellen. Zijn de batterijen op uw rookmelders regelmatig gecontroleerd.

Elektriciteit

De concentrator is een elektriciteits-veeleisende apparaat en mag niet worden aangesloten op de muur met andere apparaten die veel elektriciteit gebruiken; anders kan de uitlaat van een zekering of stroomonderbreker blazen. Ook kan de resulterende elektrische surge de concentrator beschadigen. Gebruik de concentrator niet aan op de muur met een verlengsnoer.

Voldoende ruimte

Houd de concentrator minstens 6 centimeter afstand van voorwerpen die de luchtstroom, inclusief gordijnen en spreien kan blokkeren. Plaats geen dikke tapijten, padding of soortgelijke voorwerpen over de concentrator, of het zal onvoldoende werken en dit zou oververhit en defect raken. De concentrator werkt bij voorkeur in een kamer tussen 50 en 104 graden Fahrenheit.

Gebruik deze producten niet gebruiken

Vermijd het gebruik van aardolieproducten, vet, olie of andere brandbare voorwerpen in de buurt van de zuurstofapparatuur. Zelfs op oliebasis haarproducten - zoals met de hand lotions en vaseline - kan brand veroorzaken. Rook nooit in hetzelfde gebouw waar u de concentrator gebruiken. De technici die de concentrator te leveren zijn wettelijk verplicht om u "No Smoking" tekenen dat moet worden geplaatst op of in de buurt van de voordeur en andere buitendeuren aan iedereen die het huis dat roken gevaarlijk binnenkomt op de hoogte te geven. Gebruik geen alcohol of sedativa, bij gebruik van de concentrator, aangezien deze stoffen verder kan uw vermogen om te ademen te verminderen.

Flow Rate

Begrijp de instructies die u van de luchtwegen therapeut of duurzame medische apparatuur technicus die het apparaat levert aan u. Als u niet zeker bent over de werking ervan, een familielid of verzorger bij de hand om de instructies te horen ook. De concentrator heeft debieten die verstelbaar zijn, maar je moet ze niet te stellen zonder eerst contact op met uw arts. Het debiet kan variëren van 0,5 LPM tot 10 LPM. Concentrators kan op een hoger niveau dan draagbare eenheden, maar ze zullen niet optimaal bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid.