Zonlicht & Geelzucht bij baby's

Zonlicht & Geelzucht bij baby's

Geelzucht wordt veroorzaakt door een overschot aan bilirubine verworven in utero en kan leiden tot hersenbeschadiging indien ernstig wordt. Zonlicht kan breken de geelzucht in de huid van je baby, zodat zijn lichaam het kan verwerken, maar de zon kan ook zijn huid beschadigen.

Over Geelzucht

Geelzucht, ook wel hyperbilirubinemie, gebruikelijk, die ongeveer 70 procent van alle pasgeborenen; het is zelfs vaker voor bij baby's vroeg geboren. Het wordt gekenmerkt door een gele verkleuring van de huid en het oogwit.

Hoe Is Geelzucht behandeld?

Overtollige bilirubine dat geelzucht veroorzaakt moet worden opgesplitst in de huid, zodat het lichaam van de baby gemakkelijk kan elimineren. Dit wordt meestal gedaan met behulp van ultraviolet licht, hetzij in het ziekenhuis met een biliblanket of andere lichte apparaat, of buiten het ziekenhuis met behulp van direct en indirect zonlicht.

Gevaren van Sunlight

De ultraviolette stralen in zonlicht geelzucht behandeling kan ook leiden tot beschadiging van de huid, vooral bij een zuigeling.

Safe Sunlight Behandeling

Uitkleden van uw baby en hem bloot te leggen, voor en achter, tot niet meer dan 10 minuten in de felle zon, gevolgd door 20 minuten van indirecte blootstelling in de schaduw niet geblokkeerd door windows. Als je ziet tekenen van roodheid op elk punt, houd hem in de schaduw; anders gaat u verder afwisselend zon en schaduw, samen met frequente voedingen en luier veranderingen, de hele dag.

Na behandeling

Een arts moet uw baby de dag te evalueren na zonlicht behandeling om te zien of haar geelzucht niveaus dalen. U kunt nog steeds in het ziekenhuis behandeld, vooral als ze nog niet is vervallen al haar meconium (teerachtige pasgeboren ontlasting).