Zijn Ultrasounds gevaarlijk om een ​​baby?

Prenatale echo's zijn over het algemeen als veilig worden beschouwd, wanneer zij medisch worden aangegeven. Echter, er is enige onzekerheid over hun veiligheid op lange termijn, en de risico's opwegen tegen de voordelen als ze niet echt nodig.

Mogelijke Autisme Link

Een artikel gepubliceerd in het tijdschrift "Midwifery Today" theorie dat onnodige echo gedeeltelijk verantwoordelijk voor de stijging van de diagnose autisme kan zijn.

Groeistoornissen

De National Institutes of Health beoordeeld de ontwikkeling van kinderen blootgesteld aan prenataal echografie. Zij merkten op dat baby's blootgesteld aan ultrageluid waren iets kleiner, maar "ingehaald" om hun collega's relatief snel.

Neurologische schade

Enkele dierproeven lijkt een toename neurologische schade bij ratten blootgesteld aan ultrageluid tonen, maar beter afgestemde studies hebben geconcludeerd dat er geen correlatie.

Goed Nieuws

Er is geen bewijs dat de echo's zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen, vroeggeboorte, pre-eclampsie of andere duidelijke zwangerschap gerelateerde complicaties.

Veiligheid

Terwijl de meeste lange-termijn risico's die samenhangen met echo's zijn theoretisch van aard zijn, is het beter om op veilig te spelen met behulp van echo's alleen wanneer medische indicatie. Aandenken foto's en geslacht voorspellingen kunnen onnodige toepassingen voor deze technologie.