Zijn symptomen van Herpes zichtbaar?

Herpes simplex virus komt in twee vormen of typen, beter bekend als herpes simplex virus 1 (HSV-1) en herpes simplex virus 2 (HSV-2). Beide behoren tot de Alphaherpesvirinae onderfamilie van de familie Herpesviridae. Beide veroorzaken pijnlijke laesies in de huid, ofwel rond de mond of genitaliën van de geïnfecteerde persoon.

In de VS, is een op de vijf jongeren besmet met herpes simplex.

Ziekte Pathologie: HSV-2, genitale herpes.

Typisch HSV-2 is verantwoordelijk voor genitale herpes, hoewel dit niet altijd het geval. HSV-1 kan ook worden weergegeven als genitale herpes. HSV-2 is het meer virulente vorm van het virus, en ontstaan ​​meestal meer ongemak dan HSV-1.

Wanneer besmet met genitale herpes, wordt het virus tijdens seksueel contact overgedragen over het mucosale epitheel cellen of door contact met een laesie op de huid. Het migreert vervolgens naar de zenuwcellen (meestal in de lumbosacrale ganglia) en blijft in een latente toestand in het cytoskelet snelweg.

Uitbraken voordoen binnen 2 tot 20 dagen. Blisters vol met het virus opstijgen op de huid rond de genitaliën en anus. Ze vervolgens barsten en vormen een pijnlijke of maagzweer. Contact met deze laesies moet worden geminimaliseerd - als je er een aanraakt, onmiddellijk uw handen wassen met water en zeep. Gebruik geen handdoeken of kleding te delen. Herpes meest overdraagbare tijdens een uitbraak, maar transmissie mogelijk zonder zichtbare symptomen.

Ziekte Pathologie: HSV-1, orofaciale uitbraken.

HSV-1 veroorzaakt meestal orofaciale zweertjes, koortsblaasjes of koorts blaren. Deze uitbraken minder pijnlijk en typisch minder frequent dan HSV-2 ziekteverschijnselen. In het geval van HSV-1, wordt het virus overgedragen in speeksel. Na infectie, het virus reist naar de zenuwen in het gezicht, typisch in de trigeminale ganglia, waar het sluimerend totdat geactiveerd door ofwel stress of ziekte. Terwijl minder besmettelijk wanneer in haar slapende toestand, de transmissie is nog steeds mogelijk zonder zichtbare symptomen. HSV-1 is de meest voorkomende vorm van herpes infectie, de meerderheid van de infecties vroeg in het leven optreden van dagelijks contact met vrienden en familie.

Symptomen

Mettertijd uitbraken minder frequent zijn en van kortere duur als het immuunsysteem het virus bevat. De eerste uitbraak, meestal binnen 20 dagen na de primaire infectie, is meestal het ergste. Typische symptomen aanhouden van 7 tot 10 dagen. Orofaciale zweren typisch rond de mond, gewoonlijk op de plaats van de primaire infectie. Echter, de zweren (vooral HSV-2) vertonen aan de binnenzijde van de mond, op het dak van het zachte gehemelte, de zijkanten en onderkant van de tong, en zelfs rond de neus. Wanneer dat rond de genitaliën, het zweren meestal rond de labia en vulva bij vrouwen, en in en rond de penis bij mannen. Letsels komen ook vaak in en rond de anus.

Symptomen terugkeren als uitbraken op verschillende tijdstippen. Sommige patiënten, als gevolg van hetzij een virulente stam van het virus of een zwakker immuunsysteem algemeen kan uitbraken wel eenmaal per maand. Sommige patiënten hebben gemeld vermoeidheid en vermoeidheid als bijkomende symptomen, hoewel er weinig objectief bewijs. Andere symptomen kunnen zijn: koorts, hoofdpijn, griepachtige symptomen (koorts, pijn), branden en pijn bij het plassen, en vaginale afscheiding voor vrouwelijke HSV-2-patiënten.

De frequentie vermindert na verloop van tijd. Orofacial uitbraken van HSV-1 kan minder zijn dan één of twee keer per jaar verschijnen.

Voor ongeveer ongeveer 10% van de mensen die leven met herpes simplex, zijn er helemaal geen symptomen.

Triggers

Omdat het immuunsysteem bestrijdt het virus, de periodes van latency verhoging en uitbraken te verminderen in omvang en frequentie. Uitbraken worden dan vaak geassocieerd met triggers. Triggers kunnen zijn van stress, vermoeidheid, voeding, zonnebrand, andere ziekte of een ziekte, trauma (auto-ongeluk, post-operatieve stress of anderszins), depressie, of zelfs zonder aanwijsbare reden.

Prodroom, een teken van een komende uitbraak

Sommige patiënten kunnen vertellen voordat ze een uitbraak, als een tintelend gevoel gaat vooraf aan de laesies (vaker geassocieerd met HSV-2-infectie). Dit gevoel wordt een prodromale en geeft de virus activeert in de neuronen.

Iemand die het virus zeer besmettelijk in dit stadium, nog voordat de lesies.

Behandeling en Cure

Momenteel is er geen bekende behandeling voor herpes infectie, hoewel bepaalde antivirale geneesmiddelen kunnen helpen beheersen. Een gezonde en evenwichtige voeding kan al helpen om het lichaam het natuurlijke vermogen om de ziekte te bestrijden.

Aangeboren herpes

Waarschuwing: Het herpes virus kan worden verwoestende aan pasgeborenen. Handvat nooit een pasgeboren als je een herpes uitbraak, ofwel orofacial of genitale. Als je een zwangere moeder die lijdt aan genitale herpes, moet u uw arts vertellen, zodat preventieve maatregelen kunnen worden genomen. Herpes kan soms fataal zijn voor pasgeborenen als aangeboren gecontracteerd (zie bronnen).