Zijn Prenatale Vitaminen Safe for Men?

Prenatale vitamines zijn ontworpen om de specifieke voedingsbehoeften van vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding te voldoen. Hoewel prenatale vitamines niet zijn ontworpen voor mensen geschikt, worden zij algemeen erkend als veilig voor volwassenen. Standaard prenatale vitamines geen vrouwelijke hormonen of prohormonen bevatten en zal geen feminizing effecten op lichaam van een man niet. Echter, omdat prenatale vitamines bevatten grote hoeveelheden ijzer, sommige mannen kunnen vervelende bijwerkingen, zoals misselijkheid en obstipatie.

Redenen

Men kan vele redenen voor het nemen van prenatale vitamines hebben. De American Pregnancy Association eigenlijk raadt prenatale vitamines voor mannen van wie de partner zwanger probeert te worden, omdat de zink en foliumzuur in prenatale formules aantal zaadcellen en de beweeglijkheid kan verhogen. Prenatale vitamines worden ook gebruikt door mannen, omdat het volksgeloof dat ze haargroei kan verbeteren; sommige voedingsdeskundigen zijn van mening dat de sporen mineralen en B-vitaminen kan helpen om haar te voeden. Andere mensen kunnen prenatale vitamines gewoon omdat hun partners hebben een aantal "overgebleven" van zwangerschap of borstvoeding te nemen.

Foliumzuur

Over het algemeen zijn er weinig grote verschillen tussen prenatale vitamines en standaard multivitaminen. Prenatale vitamines bevatten altijd grote hoeveelheden foliumzuur - een B-vitamine die essentieel is bij het voorkomen van neurale buisdefecten, vroeggeboorte en andere zwangerschapscomplicaties. Er is geen bewijs dat grote doses foliumzuur zijn schadelijk voor mannen; De meeste mensen hebben een tekort aan deze essentiële voedingsstof. Foliumzuur zal niet wezenlijk beïnvloeden seksuele gezondheid of hormoonbalans van een man. Omdat foliumzuur is een in water oplosbare vitamine, wordt overtollige onschadelijk doorgespoeld de nieren.

Ijzer

De meeste mannen moeten slechts ongeveer 18 mg ijzer per dag, maar prenatale vitamines kan tot tweemaal dit bedrag bevatten. Ernstige ijzer overdoses zijn uiterst zeldzaam bij volwassenen, maar sommige mannen kan misselijkheid, obstipatie, maagpijn en zelfs braken ervaart na het nemen van een high-ijzer multivitamine. Mannen met het prikkelbare darm syndroom, zure reflux en andere maag-en vaatziekten zijn meer vatbaar voor deze onaangename bijwerking geassocieerd met prenatale vitamines. Mensen die geïnteresseerd zijn in het nemen van prenatale vitamines kan deze bijwerking te voorkomen door het nemen van een low-ijzer of ijzer-vrije formule.

Preconceptiezorg Nutrition

Mannen vragen extra zink, foliumzuur en vitamine C van hoge kwaliteit sperma te produceren. Met behulp van de supplementen kan de incidentie van neurale buisdefecten en chromosomale afwijkingen te verminderen, terwijl ook het helpen om maximale aantal en de beweeglijkheid van sperma zorgen. Sommige bedrijven produceren "prenatale" vitamines die zijn ontworpen om meer specifiek aan de behoeften van de mensen. Terwijl de standaard prenatale vitamines voor vrouwen kan helpen om deze taak te volbrengen, gender-specifieke vitamines zijn even aanvaardbaar.

Risico's

Hoewel er weinig risico's in verband met prenatale vitamines, moeten sommige mannen contact op met een arts voordat u een nieuw supplement. Vitaminen en mineralen kan soms interacties met geneesmiddelen op recept veroorzaken. In zeldzame gevallen kan een medische aandoening worden verergerd door de toevoeging van een specifieke vitamine of mineraal combinatie. Om de voorsprong veilig, moet elke man met een ernstige gezondheidstoestand te controleren met een gekwalificeerde arts voordat u een nieuw supplement. In het geval van een negatieve reactie, mannen moeten stoppen met het nemen van de vitaminen en direct contact opnemen met een arts.