Zijn hoge triglyceriden Making Me Moe?

Het hebben van hoge triglyceriden alleen niet je moe maken, maar aandoeningen zoals diabetes of schildklier ziekte die triglyceride niveaus te verhogen, kan je het gevoel afgetapt en moe.

Snelle behandeling van deze medische problemen, waarbij strengere aandacht aan wat je eet en het elimineren van slechte hulp gewoonten zal triglyceride niveaus te verlagen, en te elimineren vermoeidheid.

Triglyceriden

Triglyceriden zijn vetten in uw bloed. Elke calorieën niet nodig onmiddellijk na het eten, worden omgezet in triglyceriden en opgeslagen in je vetcellen. Als je energie nodig hebt tussen de maaltijden door, hormonen vrijkomen triglyceriden. Regelmatig eten van meer calorieën dan je verbrandt, kan leiden tot hoge triglyceriden.

Dieet

Als je te zwaar bent, wordt de beweging van het middenrif beperkt, en dus is je ademhaling. Niet in staat om volle, diepe middenrif adem te nemen betekent dat er minder zuurstof wordt getransporteerd naar de weefsels, en je moe en traag voelen.

Het verliezen van gewicht zal aanzienlijk lagere triglyceride niveaus; je voelt je energieker en verminderen uw risico op het ontwikkelen van diabetes.

Eet een vezelrijk dieet van voedingsmiddelen zoals zemelen granen, erwten en bonen, en streven naar vijf porties fruit en groenten per dag.

Geniet van vis minstens twee keer per week, koken kip zonder vel, en koop mager vlees.

Kies koolzaad, maïs, saffloerolie, sojaolie en olijfolie om te koken met en vloeibare of kuipmargarine voor spreads.

Wijzigingen Lifestyle

Oefening stuurt meer zuurstof naar het lichaam, en deze versie van zuurstof maakt ons alert en energiek te voelen. Logeren fysiek actief elimineert vermoeidheid.

Start een oefenprogramma om het niveau van "goede" HDL-cholesterol en triglyceriden afname te verhogen. Fietsen, een wandeling maken of deelnemen aan een sportteam. Oefening stimuleert verschillende chemische stoffen in de hersenen, die laat je gelukkig en ontspannen gevoel.

Roken van sigaretten veroorzaakt overmatige bloedvetten, en in vergelijking met niet-rokers, rokers hadden veel hogere serum concentraties van triglyceriden. Roken vermindert de niveaus van "goede" HDL-cholesterol en triglyceriden te blijven in het bloed in plaats van wordt uitgescheiden door de lever, waardoor je moe en traag.

Het drinken van alcohol vertraagt ​​hersenactiviteit, en afhankelijk van de hoeveelheid alcohol die werd geconsumeerd, kan onduidelijke spraak, geheugen verlies en verzwakte spieren, waardoor vermoeidheid veroorzaken.

Als u stoppen met drinken, zal hoog cholesterol en hoge triglyceriden dalen.

Geneesmiddel

Voorgeschreven medicatie kan worden voorgeschreven triglyceride niveaus naar beneden te brengen, indien dieet en levensstijl veranderingen zijn niet effectief.

Het voorkomen

Regelmatige controles kan een hoge triglyceride probleem onthullen voordat het serieus wordt. Volgens het National Cholesterol Education Program (NCEP), moeten alle gezonde volwassenen een lipoproteïne profiel dat totaal cholesterol, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol en triglyceriden --- ten minste om de vijf jaar meet verkrijgen.