Zijn Gordelroos Gevaarlijk als u zwanger bent?

Een flare-up van het varicella zoster-virus (VZV) veroorzaakt het gordelroos. Een vrouw die VZV samentrekt tijdens de zwangerschap is een verhoogd risico voor varicella complicaties, alsmede overdracht van het virus aan haar kind. Congenitale VZV, ernstige infectie, en geboorteafwijkingen. VZV in zwangerschap is zeldzaam, echter, omdat de meeste volwassenen al het virus hebben en kan niet opnieuw besmet.

Risico

VZV veroorzaakt waterpokken tijdens de eerste infectie en gordelroos latere leeftijd. Een risico op complicaties is alleen aanwezig als er een vrouw contracteert VZV tijdens de zwangerschap, dat wil zeggen, ze heeft niet al waterpokken gehad.

Gordelroos tijdens de zwangerschap

Kinderen van vrouwen die zichzelf gordelroos ervaren tijdens de zwangerschap zijn niet een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen of complicaties, aldus Johns Hopkins.

Transmissie

Een zwangere vrouw die nooit waterpokken kan het virus door middel van nauw contact met een persoon ervaart gordelroos contract, of door contact met iemand die waterpokken heeft gehad.

Gevaar voor de moeder

Een zwangere vrouw die zich verbindt VZV kan varicella longontsteking, een potentieel fatale aandoening te ontwikkelen, volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC).

Vroege VZV

VZV gecontracteerd gedurende de eerste 20 weken van de zwangerschap kan leiden tot ernstige aangeboren afwijkingen, waaronder huidproblemen en atrophying van de ledematen, problemen met het gezichtsvermogen, en microcefalie, een aandoening waarbij het hoofd is kleiner dan normaal, wat kan leiden tot mentale retardatie en epileptische aanvallen, volgens Johns Hopkins.

Later VZV

Moeders die VZV-infectie tussen de vijf en twee dagen voor levering te ontwikkelen kan de infectie doorgeven aan hun kinderen. Volgens de CDC, kan tot 30 procent van deze kinderen sterven.