Zijn eiwitshakes Safe terwijl Zwanger?

Zijn eiwitshakes Safe terwijl Zwanger?

Vanwege krachtige ontwikkeling foetussen ', worden zwangere vrouwen aangemoedigd om grote hoeveelheden eiwit te consumeren. In een poging om voldoende eiwitten te eten, sommige zwangere vrouwen drinken eiwit shakes. Hoewel deze drankjes zijn voordelig, moet het soort eiwit geconsumeerd worden overwogen om een ​​veilig gebruik van deze producten te waarborgen.

Eiwit tijdens de zwangerschap

Tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap, een vrouw moet consumeren ongeveer 70 gram eiwit per dag. Eiwit is een essentiële bouwsteen voor de ontwikkeling van de foetus. Volgens Dr Robert Bradley, auteur en oprichter van het 'Bradley Methode van de bevalling, "gezonde niveaus van eiwit hulp in het houden van een zwangere vrouw met een laag risico op complicaties tijdens haar zwangerschap, dus het verminderen van het risico op complicaties tijdens de bevalling.

Whey Protein

Wei-eiwit gemaakt van koemelk. Het is een bijproduct van kaas en wordt gebruikt in babyvoeding, ijs, ingeblikte soep, brood en milkshake poeders. Het is hoog in aminozuren, die de bouwstenen van lichaamsweefsels. Er zijn geen bekende veiligheidsproblemen die gepaard gaan met de consumptie van wei-eiwit poeder, volgens Target Woman.

Soy Protein

Volgens een artikel gepubliceerd in het Journal of Perinatale Onderwijs door Kristen Montgomery, PhD, RN en assistent-professor in het College of Nursing aan de Universiteit van South Carolina, soja-eiwit "wordt vaak gebruikt om dierlijke eiwitten te vervangen in de voeding van een individu. De sojaboon is een peulvrucht die geen cholesterol bevat en is laag in verzadigd vet. " Hoewel de voordelen van soja zijn goed ingeburgerd, hebben een aantal recente studies mogelijke problemen met betrekking tot de ontwikkeling van de foetus is aangegeven. Specifiek kunnen soja consumptie verbonden nadelige reproductieve gevolgen bij vrouwelijke foetussen en mogelijke verschillen in ontwikkeling bij kinderen.
Het algemene proces van soja-eiwit poeder, ook wel bekend als soja-eiwitisolaat (SPI), is twijfelachtig. Volgens een artikel van Sally Fallon en voedingsdeskundige Mary G. Enig, Ph.D., de leden van de Nationale Raad van voedingswetenschappers, SPI wordt geproduceerd in fabrieken "waar een brij van sojabonen is eerst gemengd met een alkalische oplossing om vezels te verwijderen , vervolgens geprecipiteerd en gescheiden met een zuur wassen en tenslotte geneutraliseerd in een alkalische oplossing. Acid wassen in aluminiumtanks loogt hoge aluminium in het eindproduct. De verkregen wrongel gesproeidroogd bij hoge temperaturen een hoog eiwit poeder. "

Kunstmatige zoetstoffen

Een andere factor die meespeelt bij de beslissing of om te consumeren eiwit shakes tijdens de zwangerschap is het type zoetstof gebruikt. Terwijl de FDA chemische zoetstoffen is goedgekeurd voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding, hebben enkele recente studies hun veiligheid in twijfel getrokken. In een Japanse studie van YF Sasaki, gepubliceerd in 2002, werd vastgesteld dat sucralose veroorzaakte DNA-schade in de darm van muizen. Bovendien, een Italiaanse studie gepubliceerd in 1996 in het European Journal of Oncology ontdekte een verband tussen aspartaam ​​en hersentumoren. Gelukkig zijn er tal eiwit shakes beschikbaar die natuurlijke zoetstoffen zoals fructose, lactose of stevia gebruiken. Deze zoetstoffen worden natuurlijk verkregen en zijn niet chemisch gewijzigd.

Andere bronnen van eiwitten

Als de wens om eiwit shakes te voorkomen als gevolg van hun potentiële risico's, de volgende voedingsmiddelen bieden een uitstekende bron van eiwitten tijdens de zwangerschap. Vlees, met inbegrip van bepaalde vissen, kan regelmatig worden geconsumeerd. Eieren, peulvruchten en zuivel zijn allemaal rijk aan eiwitten en kan verkregen worden in organische vormen om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke chemicaliën worden verbruikt. Quinoa, een Zuid-Amerikaanse graan is een uitstekende bron van zowel ijzer en eiwitten, en kan worden gekocht in bulk bij de meeste reformwinkels.