Zijn eiwitshakes Gevaarlijk?

Mensen consumeren eiwitdranken om spiermassa op te bouwen, om het herstel na een training te versnellen, en om de inspanningstolerantie en de prestaties te verbeteren. Sommige eiwitten dranken bevatten meer dan eiwit. Als u het even welk type van supplement verbruiken, moet u altijd rekening houden met de vraag of het veilig is.

Soorten

Eiwit drankjes komen in gepoederde of al voorbereid versies. Wei, soja en eieren bieden meestal het eiwit voor deze dranken. Gewichtstoename drankjes zoals extra koolhydraten en calorieën. Lagere calorie vormen van eiwitdranken bestaan ​​poedervormig eiwit, zoetstof en conserveringsmiddelen. Sommige fabrikanten pakket proteïnedrinks extra supplementen - kruiden, vitaminen, stimulerende energie en aminozuren. Wei-eiwit (een bijproduct van melk) is een favoriet van atleten en bodybuilders omdat het lichaam verwerkt deze in zodra 20 minuten na consumptie. Soja is het enige complete vegetarische eiwit en ei-eiwit is waardevol voor mensen die allergisch zijn voor melkproducten.

Effecten

Het consumeren van een proteïne drankje aan verbeter uw trainingsactiviteiten effectief kunnen verhogen spierontwikkeling. Maar er kunnen verscheidene eiwitdranken in één dag in aanvulling op een dieet zware eiwitten schadelijk zijn. Te veel eiwit in het systeem een ​​staat van ketose. Dit orgaan staat verhoogt insulineresistentie en glucose-intolerantie en beurt een risico voor coronaire hartziekten en hypertensie. Overconsumptie van eiwitten kan leiden tot uitdroging, omdat de nieren zijn overbelast door het teveel aan ketonen. Een artikel in de Cleveland Clinic Journal of Medicine in 2001 opgemerkt dat het gebruik van teveel eiwit kan worden geassocieerd met de ontwikkeling van osteoperosis.

Overwegingen

Whole Foods altijd de beste eiwitbron. Als je merkt dat uw dieet is een tekort aan eiwit of je problemen hebt met het eten van de hele voedsel na een intensieve training hebben, misschien eiwitdranken een goed idee voor u zijn. Eiwitdranken bevatten calorieën en veel bereid zijn del smoothies vrij calorierijke. Ze kunnen leiden tot gewichtstoename als je consumeren te veel calorieën.

Misvattingen

Meer is niet altijd beter. De meeste eiwitten kan je lichaam metaboliseren in een vergadering is ongeveer 30 gram. Uw lichaam zal extra eiwit verbruikt als vet op te slaan. Eiwit moet tussen de 15 en 30 procent van je dagelijkse calorieën te maken. Als je eet te veel eiwit, ben je geneigd om andere belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten en poly- en mono-onverzadigde vetten af ​​te zien. Controleer het vetgehalte op sommige van de eiwitten drankjes. Vele bevatten aanzienlijke hoeveelheden verzadigde vetten.

Waarschuwing

De federale overheid heeft geen supplementen te reguleren. U moet zich bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen van eventuele aanvullingen opgenomen in uw proteïne drankje en mogelijke interacties met medicijnen, alcohol of uw lichamelijke conditie.

Soja-eiwit drankjes kunnen gevaarlijk zijn voor sommige mensen. Soja veroorzaakt spijsvertering nood in sommige mensen en veel mensen zijn allergisch voor deze. Personen met hypothyreoïdie aandoeningen moeten hun arts op de hoogte van hun inname van soja-eiwit drankjes te maken, omdat soja de effectiviteit van de schildklier medicijnen kan afnemen.