Zijn borstimplantaten Gevaarlijk?

Hoewel borstimplantaten hebben door de Food and Drug Administration goedgekeurd voor zijn veilig en effectief, zijn er een aantal bekende negatieve effecten geassocieerd met borstimplantaten chirurgie. Borstimplantaten kan verlies van gevoel en pijn veroorzaken, samen met negatieve cosmetische beïnvloedt. Ze leiden vaak tot verdere operaties met een hogere kans op complicaties en zijn gekoppeld aan ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker. Ze kunnen ook invloed op de normale werking van de borst.

FDA Goedkeuring

De Amerikaanse Food and Drug Administration, die stelt dat haar missie is om producten die zij heeft verzekerd zijn goed te keuren "veilig en effectief," heeft borstimplantaten goedgekeurd voor vrouwen die een ondersteunende of reconstructieve borstoperatie. De veiligheid deze goedkeuring is echter relatief. De FDA erkent dat er een aantal risico's in verband met borstimplantaten, welke moet worden opgeleid over voor het ondergaan van deze operatie.

Kwaliteit van Leven Concerns

Borstimplantaten duidelijk en vaak geassocieerd met veranderingen en verlies van gevoel in de borst en tepel, borstpijn en verharding rond het implantaat. Deze voorwaarden kunnen variëren van mild tot ernstig en vaak leiden tot een andere operatie. Hoewel deze dingen niet een bedreiging voor de gezondheid dan hun effect op de kwaliteit van leven, dit is belangrijk in het licht van de kwaliteit van leven zijnde het enige voordeel van borstimplantaten.

Breuken en Vervangingen

De FDA waarschuwt dat "borstimplantaten niet eeuwig duren." Soms borstimplantaten laatste voor vele jaren, maar ze zijn ook gevonden te scheuren na enige jaren of zelfs maanden. Om het effect van borstimplantaten herstellen, kan vervangende chirurgie noodzakelijk zijn. Chirurgie kan ook nodig zijn na de initiële implantatie door cosmetische problemen, zoals een oneffen resultaat. Deze operaties hebben een groter risico op complicaties dan de eerste operatie. Het verwijderen van implantaten in plaats van het vervangen van hen zal ook het uiterlijk van de borsten voor de operatie niet meer herstellen. Cosmetische veranderingen zoals plooien en rimpels optreden.

Ernstige bezorgdheid

Een paar studies van het National Cancer Institute, "Sterfte onder borstvergroting patiënten" en "risico op kanker op andere plaatsen dan de borst locaties volgende borstvergroting," hebben de banden tussen borstimplantaten en meer ernstige ziekten zoals hersentumoren, longkanker en gevonden zelfmoord. Ofschoon ook dat deze vrouwen neiging om daadwerkelijk langer dan mensen in de algemene populatie, wanneer dit is vooral het gevolg hebben een sterke basislijn gezondheid en kunnen goede gezondheidszorg veroorloven - als zij hadden een significant hoger risico deze ziekten dan degenen die andere vormen van plastische chirurgie had ondergaan.

Andere punten van zorg

Borst implantaten maken het ook moeilijker voor routinemammografieën het screenen op borstkanker, en kan interfereren met de borsten vermogen om melk te produceren. Borstoperatie kan infecties ook veroorzaken.