Ziekten veroorzaakt door Wasberen

Ziekten veroorzaakt door Wasberen

Wasberen vaak gemakkelijk hun weg in de stad en in de voorsteden leven te maken. Niet alleen zijn ze het krijgen in uw vuilnisbakken 's nachts, maar ze zijn die een potentieel gevaar voor de gezondheid voor u en uw gezin. Wasberen voeren besmettelijke ziekten die kunnen verspreiden naar de mens door contact van het dier, beten of krassen van de wilde dier en zelfs contact met zijn lichamelijke afscheidingen of ontlasting.

Hondsdolheid

Hondsdolheid is een virus dat door een wasbeer kan worden uitgevoerd en doorgegeven aan een mens, wanneer die persoon is gebeten door een besmet dier. Als het speeksel van de zieke dieren komt een open wond, dan kunt u ook het contract van de ziekte, maar dit is zeer ongebruikelijk. Hondsdolheid is bijna altijd dodelijk, dus als je gebeten of gekrabd door een wasbeer, moet u onmiddellijk te worden door een zorgverlener onderzocht. Een vaccinatie tegen rabiës kan worden gegeven kort na de blootstelling aan de infectie te voorkomen. Wasberen kunnen ook doorgeven hondsdolheid langs om uw huisdieren, dus zorg ervoor dat u contact op met uw dierenarts als uw huisdier is beetje bij een wasbeer.

Wasbeer rondworm

Wasbeer rondworm, ook wel bekend als Baylisascaris of wasbeer spoelworm, wordt doorgegeven aan mensen en andere dieren door de rondworm eieren in de ontlasting van het dier. Wanneer deze eieren per ongeluk worden ingeslikt door het water of de bodem, kunt u de parasiet te vangen. Gebrek aan coördinatie, vermoeidheid, blindheid en coma zijn allemaal symptomen van een wasbeer rondworm. Als u denkt dat u per ongeluk hebt ingeslikt wasbeer uitwerpselen Raadpleeg onmiddellijk een zorgverlener. Wasbeer rondworm is zeldzaam bij de mens, maar ernstig. Bij vroegtijdig behandeld, kan de infectie worden voorkomen.

Giardiasis

Giardia is een infectie veroorzaakt door een parasiet door wasberen uitgevoerd. Het wordt overgedragen op de mens als ze per ongeluk het water of de bodem verontreinigd met wasbeer uitwerpselen slikken. Als u besmet raken, zul je ernstige gastro-intestinale symptomen, zoals diarree, misselijkheid en maagkrampen ontwikkelen. Uw zorgverzekeraar kan u voorzien van medicijnen om de infectie te behandelen.

Leptospira Bacteriën

Wasberen voeren leptospira bacteriën in hun urine. Als het water vervuild met deze urine in contact komt met uw huid, neus, mond, keel, ogen of wordt ingenomen, dan kunt u worden besmet met leptospirose. Deze ziekte veroorzaakt griepachtige symptomen, zoals ernstige hoofdpijn, spierpijnen en hoge koorts. Het kan ook leiden tot ernstige lever-en nierproblemen. Antibiotica worden gebruikt om de ziekte te behandelen. Leptospirose kan ook worden doorgegeven van wasberen voor andere dieren. Honden met name risico lopen en kan sterven aan de ziekte.