Ziekten veroorzaakt door Staphylococcus Aureus

Ziekten veroorzaakt door Staphylococcus Aureus

Staphylococcal huidinfecties

Staphylococcus aureus is een veel voorkomende bacterie die een belangrijke rol in humane ziekten speelt. Volgens de Nederlandse Dermatologische Society, 15 tot 40 procent van mensen zijn dragers van de bacteriën, die leeft meestal in de neusgaten. Terwijl de bacteriën onschadelijk voor de meeste mensen, het kan huidinfecties in sommige, vooral mensen die gevoelig zijn voor de huid verwondingen en een droge huid veroorzaken. Ziekten veroorzaakt door Staphylococcus aureus worden het vaakst gezien bij jonge kinderen en mensen die in de gezondheidszorg werken. Infecties veroorzaakt door Staphylococcus aureus omvatten impetigo dat is een zeer besmettelijk dat verschijnt als knapperig en lekt patches die groter op een dagtarief groeien. Een diepere vorm van impetigo is Ecthyma die wordt gekenmerkt door krokant zere die groeien over diepe huidzweren. Haarzakjes kunnen ook besmet raken door Staphylococcus aureus.

Toxic Shock Syndroom

Toxisch shock syndroom (TSS) is een zeer zeldzame, zeer ernstige aandoening, veroorzaakt door Staphylococcus aureus. Meestal bacteriën in het lichaam via een tampon of een anticonceptivum. Het is niet alleen van invloed op vrouwen, als mannen en kinderen kunnen ook de ontwikkeling van TSS via een huid letsel of tijdens de operatie. Als je TSS word je erg ziek, heel snel. Voorkomende symptomen zijn hoge koorts, een plotselinge daling van de bloeddruk, braken, huiduitslag en verwarring. Het is belangrijk om onmiddellijk een arts te contacteren omdat deze voorwaarde zal leiden tot de dood als deze niet behandeld.

Voedselvergiftiging

Het eten van voedsel dat besmet is met Staphylococcus aureus, kan een persoon ziek met voedselvergiftiging te maken. Meestal Staphylococcus aureus besmetting van voedsel komt rechtstreeks contact met het voedsel handler. De meest getroffen voedingsmiddelen zijn mayonaise, desserts met room en vla en gebak. De bacterie groeit dan op het voedsel. Meestal symptomen 05:56 uur manifesteren na het eten van het besmette voedsel. Mensen met een Staphylococcus aureus voedselvergiftiging zal misselijkheid en braken, diarree, geen eetlust en kramp ervaren. Meestal mensen zal herstellen in ongeveer twee dagen. Het is belangrijk gehydrateerd blijven omdat veel vocht verloren via braken en diarree.