Ziekten veroorzaakt door roken

Volgens de American Lung Association, sigarettenrook bevat meer dan 48.000 chemische stoffen, en negenenzestig van hen is bekend dat ze kanker veroorzaken. Roken veroorzaakt een verscheidenheid van ziekten en de Centers for Disease Control dat het schaadt vrijwel elk orgaan in het lichaam. Veel ziekten veroorzaakt door roken beïnvloeden de longen en het hart.

Longkanker

Lungcancer.org definieert longkanker als de ongecontroleerde groei van abnormale cellen in een of beide longen. Roken kunnen mutaties in de cellen in de longen. Tumoren vormen van groeperingen van deze abnormale cellen. Symptomen van longkanker onder meer hoesten, pijn op de borst, piepende ademhaling en hoesten uit bloed. De behandeling kan bestaan ​​uit een operatie aan het getroffen gedeelte van de long, chemotherapie of bestralingstherapie verwijderen. De arts kan ook een combinatie van deze behandelingen gebruikt.

Coronaire hartziekte

Volgens de Centers for Disease Control, roken veroorzaakt hart- en vaatziekten. Roken verhoogt iemands bloed druk, verlaagt de tolerantie voor oefening en verhoogt de neiging van bloedstolsels. Roken veroorzaakt ook vernauwing van de arteriën. Hoge bloeddruk en bloedstolsels gevormd in de bloedvaten kan leiden tot een hartaanval of een beroerte. De CDC stelt dat rokers zijn twee tot vier keer meer kans op hart- en vaatziekten te ontwikkelen en op het dubbele van het risico op een beroerte.

COPD

De National Heart, Lung and Blood Institute definieert chronische obstructieve longziekte als een progressieve ziekte, dat maakt het moeilijk om te ademen. In deze ziekte, luchtzakjes in de longen hun elasticiteit verliezen, de luchtwegen zwellen en meer slijm wordt gemaakt. Volgens de CDC, roken verhoogt het risico op sterven aan COPD vertienvoudigd. Longemfyseem en chronische obstructieve bronchitis zijn opgenomen onder COPD. Behandelingen omvatten medicijnen, zuurstof therapie, chirurgie en longrevalidatie.

Keelkanker

De Mayo Clinic attributen een verhoogd risico op keelkanker te roken. Keelkanker omvat kanker van de keelholte en het strottenhoofd. Symptomen van keelkanker zijn hoesten, veranderingen in de stem, moeite met slikken, een brok die niet genezen en een zere keel. Diagnose kan verlangen met scopes de keel onderzoeken verkrijgen van een weefselmonster voor tests en verbeelden procedures zoals röntgenfoto's of CT-scans. De behandeling kan chemotherapie, bestraling, chirurgie en medicijnen.

Andere ziekten

De American Lung Association attributen vele ziekten roken, waaronder abdominale aorta aneurysma, longontsteking en blaas, baarmoederhals en nierkanker. Vernauwing van de slagaders en een afname van luchtuitwisseling in de longen verlaagt de bloedtoevoer van zuurstof naar de organen van het lichaam. Deze effecten kunnen leiden tot ziekte in de tijd. Volgens de Centers for Disease Control, postmenopauzale vrouwen die roken hebben een lagere botdichtheid dan niet-rokers vrouwen.