Ziekten veroorzaakt door HPV

Human papillomavirus (HPV) wordt geleverd in meer dan 100 soorten die mensen kunnen infecteren, en dertig van hen zijn types die je kunt krijgen via seksueel contact. Hoewel er een vaccin genaamd Guardasil dat kan voorkomen dat bepaalde ziekten veroorzaakt door HPV, wordt niet aanbevolen voor iedereen en geen kans op het krijgen andere soorten HPV elimineren. Volgens de Mayo Clinic en de National Library of Medicine, kan HPV ziekten waaronder wratten en bepaalde vormen van kanker veroorzaken.

Zweertjes in de mond

Als u besmet zijn met HPV via orale seks, kan je zweren of laesies in de mond, keel en op je lippen en de tong te ontwikkelen.

Genitale Wratten

Vrouwen, kan HPV wratten rond het genitale gebied en in de vagina en de baarmoederhals. Als u een man bent, kunt u wratten op je penis of anus te ontwikkelen.

Body Wratten

Varianten van HPV die niet seksueel zijn verspreid kan ertoe leiden dat u om wratten te krijgen op uw handen, voeten of ergens anders op je lichaam door contact met een besmet persoon huid.

Foetale aandoeningen

Als u HPV tijdens de zwangerschap, kan uw baby wratten in de mond, keel en keelholte te ontwikkelen, wat resulteert in ernstige moeilijkheden met ademhalen na de geboorte.

Gynaecologische aandoeningen

Vrouwen die HPV infecties cervicale dysplasie, een verandering in de cellen van de baarmoederhals en verschijnt als abnormale resultaten in een uitstrijkje ontwikkelen.

Kanker

Afhankelijk van het type HPV en hoe je besmet, kan kanker van de vagina, cervix, penis, anus, slokdarm of mondholte ontwikkelen.