Ziekten veroorzaakt door Fungus

Zwam

Een schimmel is een van een aantal eukaryote organismen die vaatweefsel ontbreekt. Schimmels kunnen variëren in grootte en vorm van een enkele cel om een ​​grote lichaamsmassa vertakte, filamenteuze hyfen met vruchtlichamen. Sommige schimmels mensen kunnen herkennen zijn paddenstoelen, gist en brood schimmel. Hoewel veel fungi gezond of zelfs voordelig, ze kunnen ook mensen infecteren en ziekte veroorzaken. Het is moeilijk voor een schimmel te doen aan een persoon die gezond en die een goede immuunsysteem, maar als het immuunsysteem verzwakt is of ze een andere ziekte dan een schimmelinfectie kan heel goed beginnen.

Mycoses

Indien menselijke ziekten veroorzaakt door schimmels, worden ze aangeduid als mycosen. Mycosen komen in drie afzonderlijke niveaus, met elk een steeds ernstiger dan de vorige. Oppervlakkige schimmelinfecties plaats op de bovenste lagen van de huid, de nagels of het haar. Subcutane schimmelinfecties infecteren de diepere lagen van de huid, die nog schadelijker. Systemische schimmelinfecties zijn de meest gevaarlijke, en ze betrekken lichaam van de persoon besmet te raken. Vaak sporen inhalatie en schimmels groeit in de longen, zich via de bloedbaan en andere organen infecteren.

Voorbeelden

Er zijn verschillende ziekten die passen in het gebied van mycosen. Ringworm, ondanks de naam, is eigenlijk een schimmelinfectie die zich afspeelt in het haar en de hoofdhuid van een persoon. Schimmelinfecties ook een aandoening die wordt veroorzaakt door schimmelinfectie op de huid. Voetschimmel wordt ook veroorzaakt door schimmels. Meer obscure ziekten zoals Madurella mycetoma (een overwegend tropisch schimmels die wonden kan infecteren en tasten vruchtvlees) of Blastomyces dermatitidis (een schimmelziekte die begint in de longen en verspreidt zich door het gehele lichaam) worden ook veroorzaakt door schimmelinfectie.