Ziekten veroorzaakt door alcoholmisbruik

De meeste mensen associëren alcoholmisbruik met twee ziekten. De eerste alcoholisme, een syndroom van afhankelijkheid dat sommigen geloven erfelijk. De andere zou cirrose, een ziekte die kan worden veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik. Er zijn een aantal andere ziekten en aandoeningen die kunnen ontwikkelen, waaronder pancreatitis, hypertensie, osteoporose en Wernicke-Korsakoff syndroom.

Cirrhosis

Cirrose is in wezen een littekenvorming van de lever. Gezond weefsel van de lever wordt vervangen door fibrose of littekenweefsel. Aangezien dit littekenweefsel opbouwt, verhindert de lever goed functioneert, wat kan leiden tot gal opbouw in het bloed. Stolling kan verminderen en de bloeddruk kan stijgen. Enkele van de meest voorkomende symptomen van cirrose omvatten gebrek aan eetlust, vergezeld van gewichtsverlies, misselijkheid, vermoeidheid, geelzucht, cognitieve stoornissen (verwarring en gebrek aan concentratie), tremoren, inwendige bloeden en coma.

Pancreatitis

Een andere veel voorkomende ziekte in verband met alcoholmisbruik is pancreatitis, gekenmerkt door een ontsteking van de alvleesklier en, net als cirrose, uiteindelijk littekens van het orgel. Deze littekens invloed op de productie van insuline en de wijze waarop suiker vrijkomt in de bloedbaan. Het presenteert zich vaak met hevige buikpijn die meestal gepaard gaat met braken of misselijkheid, het zweten en koorts.

Hypertensie

Hoewel meer dan een aandoening een ziekte, hypertensie of hoge bloeddruk, is een gevolg van alcoholmisbruik. Deze toestand wordt gekenmerkt door in hoofdzaak teveel bloed door de slagaders, die de wanden van deze slagaders beschadigen en leiden tot een beroerte, hartziekte, hartaanval, angina, longoedeem en een aneurysma gedwongen. Hoewel hoge bloeddruk wordt vaak gezien als een erfelijke aandoening, kan het zich in iemand te presenteren zonder een familiegeschiedenis en zelfs verergeren hypertensie bij iemand met aanleg voor het door de genetica.

Osteoporose

Een van de meest verrassende ziekten veroorzaakt door alcoholmisbruik osteoporose, die het dunner worden van de botten of het verlies van botmassa omvat. Deze uitputting maakt botten brozer. Hoewel het meest voor bij vrouwen kan bepalen mannen en overmatig gebruik van alcohol kan verminderen de vitaminen en mineralen die nodig zijn voor gezonde botten, en maar verergeren de effecten van iemand osteoporose.

Syndroom van Wernicke

Deze stoornis in de hersenen is een ernstige aandoening die kan worden veroorzaakt door alcoholmisbruik. In wezen is deze conditie een combinatie van twee aandoeningen die ontstaan ​​uit een vitaminegebrek en een feitelijke verandering in de hersenen. Typisch zal mensen met Wernicke-Korsakoff syndroom wazig zien, geheugenverlies, verwarring en problemen met mobiliteit, gewoonlijk geïsoleerde de benen ervaren. Helaas kan een deel van dit syndroom (wat de hersenen gaat) permanent zijn.