Ziektekostenverzekering Soorten Dekking

Met zo veel zorgverzekeraars en soorten verzekeringen die er zijn, het vinden van een plan dat voldoet aan de behoeften van uw gezin kan verwarrend zijn. Prijs, voordelen en diensten die beschikbaar zijn variëren, dus het is belangrijk om de soorten van de dekking beschikbaar is voor het maken van uw keuze voor een plan voor de gezondheidszorg te onderzoeken.

HMO

Beschouwd als een beheerde gezondheidszorg plan zijn, de Health Maintenance Organization (HMO) van plan is over het algemeen goedkoper dan andere soorten van de dekking. Patiënten met een HMO dekking kiezen voor een huisarts (PCP) uit een lijst van aanbieders die zijn gecontracteerd door de verzekeringsmaatschappij. De PCP biedt patiënten met preventieve en onderhoud gezondheidszorg en als een specialist nodig is, zal de PCP patiënten door te verwijzen naar een die ook is gecontracteerd door de verzekeringsmaatschappij. Zorgorganisaties set richtlijnen voor gecontracteerde artsen te volgen die over het algemeen beperkt de soorten diensten die zullen worden gedekt.

PPO

Een Preferred Provider Organization (PPO) is een soort verzekering die het mogelijk maakt de patiënten naar de dokter dat ze graag zou zien kiezen. Artsen en ziekenhuizen contract met de verzekeringsmaatschappij om lagere tarieven te accepteren voor hun diensten. Deze artsen worden beschouwd in het netwerk. PPO plannen vereisen patiënten om een ​​co-betaling op het moment van de behandeling en de verzekeringsmaatschappij betaalt over het algemeen 80 tot 90 procent van de resterende vergoedingen van een in-netwerk arts betalen. Als een out-of-netwerk arts wordt gebruikt, zal de verzekeringsmaatschappijen vaak betalen veel minder. PPO is ook van plan om patiënten om zichzelf te verwijzen naar een specialist zonder voorafgaande toestemming van hun primaire arts.

POS

Point of Service (POS) verzekering plannen hebben kenmerken van zowel de HMO en PPO. POS plannen vereisen patiënten een huisarts (PCP) uit een lijst van in-netwerk artsen kiezen. Als specialistische behandeling nodig is, kunnen patiënten hebben hun PCP ze verwijzen naar een in-netwerk specialist of verwijzen zelf naar een out-of-netwerk arts moet ze daarvoor kiezen. Als verwijst de huisarts een patiënt naar een out-of-netwerk arts, zijn kosten over het algemeen geheel of gedeeltelijk bedekt, maar als een patiënt verwijst zelf out-of-netwerk, vooraf bepaalde co-assurantie zijn toeslagen van toepassing. Met de POS plannen, patiënten kiezen om gezien te worden out-of-netwerk moeten hun eigen vorderingen indienen en beheren van de gezondheidszorg kwitanties voor een juiste vergoeding.