Ziekte van Pick

Ziekte van Pick is een neurologische ziekte waarbij de hersencellen langzaam krimpen door overmatige eiwit opbouw. Het wordt soms verkeerd gediagnosticeerd als de ziekte van Alzheimer of andere dementie gerelateerde ziekten. Zoals vele dementie, kan alleen echt gediagnosticeerd door autopsie, hoewel de symptomen die het slachtoffer weergegeven laat meestal de arts ziekte van Pick diagnosticeren.

Geschiedenis

Arnold Pick eerst erkend deze neurologische ziekte in 1892 Vandaag weten we dat de ziekte van Pick's invloed op de functie van de frontale en temporale kwabben van de hersenen, die spraak, emotionele reactie en persoonlijkheid te beheersen.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van de ziekte van Pick's zijn onder meer: ​​slechte beslissing, impulsief of dwangmatig gedrag (zoals het eten van slechts een voedsel of te veel eten), gebrek aan aandacht voor hygiëne, intrekking of afzondering, onvermogen om sociaal functioneren, excessieve gedrag, zoals het drinken van te veel als het was geen probleem dat eerder of promiscuïteit, of overmatige grofheid en ongeduld. Emotionele veranderingen kunnen zijn depressieve gedrag (gebrek aan interesse in de dingen die waren van vorige rente), gebrek aan warmte en compassie, onverschilligheid tegenover anderen en abrupte stemmingswisselingen. Veranderingen in het gebruik van taal - lezen, schrijven en spreken - zou heel dramatisch zijn. De woordenschat geleidelijk zouden krimpen en uiteindelijk er een totaal verlies van het spraakvermogen kan zijn.

Vijf Kenmerken

Er zijn vijf onderscheidende kenmerken van de ziekte van Pick, en een patiënt moet drie van deze gedragingen vertonen een diagnose van de ziekte ondersteunen: Het begin is voor de leeftijd van 65; eerste veranderingen in de persoonlijkheid; verlies van de normale controles (overeten, hyper-seksualiteit); onbevangenheid; en roaming gedrag.

Beheer

Hoewel er geen genezing voor de ziekte van Pick, zijn er medicijnen en alternatieve therapieën om het te beheren. Eerste, tellen niet mee de patiënt uit. Studies hebben aangetoond dat, hoewel de patiënten verliezen het vermogen om te communiceren via spraak, kunnen ze nieuwe vaardigheden op het gebied van muziek en kunst te ontwikkelen. Wees geduldig met de patiënt; positieve gedragstherapie laat waardigheid en zelfrespect intact blijven. Medicatie kan worden voorgeschreven om ongewenste of gevaarlijke gedrag te beheersen. Antidepressiva kunnen wel wat hulp bij het maken van de patiënt zich meer positief, controle overeten of compulsief gedrag bieden.

De Toekomst

Er zijn klinische proeven in proces om patiënten met de ziekte van Pick bestuderen door het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen en Stroke (NINDS). Deze organisatie doet onderzoek naar manieren om te beheren, te behandelen en te voorkomen dat de ziekte van Pick.