Ziekte van de Schildklier Prognose

Schildklier ziekte treedt op wanneer uw schildklier is niet het maken van de juiste hoeveelheid schildklierhormoon. Dit veroorzaakt hyperthyreoïdie (overactieve schildklier), hypothyreoïdie (onder-actieve schildklier), de ziekte van Hashimoto en de ziekte van Graves.

Anti-schildklier Drugs (ATD)

Volgens de 'Living Well met de ziekte en hyperthyreoïdie Graves "door Mary J. Shomon, hyperthyroid patiënten die anti-schildklier drugs algemeen zie verbetering binnen vier weken; 60 tot 70 procent van de patiënten een recidief, en 10 tot 15 procent hypothyreoïdie geworden na 15 jaar.

Radioactief jodium (RAI)

Het kan vier maanden tot een verbetering te zien, terwijl het ondergaan van radioactief jodium (RAI) behandeling. "Living Well met de ziekte en hyperthyreoïdie Graves '", zegt een 20 procent kans op terugval, en 30 procent van de patiënten wordt hypothyreoïdie binnen twee jaar na de behandeling.

Schildklierhormoon vervangende

Hypothyreoïdie patiënten meestal positief te reageren op schildklierhormoon vervangende in de juiste doseringen.

Onbehandelde Ziekte van de Schildklier

Lange-termijn effecten van onbehandelde hypothyreoïdie omvatten hoge cholesterol, coronaire hartziekte en glucose-intolerantie. Onbehandelde hyperthyroïdie veroorzaakt hartritme problemen, congestief hartfalen en osteoporose. Indien onbehandeld, kan de ziekte van Hashimoto leiden tot vernietiging van de schildklier.

Side Effects

Volgens "A Simple Guide to schildklier aandoeningen" door Drs. Paul Ruggieri en Scott Isaacs, 5 procent van hyperthyreoïdie patiënten behandeld met anti-schildklier drugs hebben een allergische reactie, meestal een uitslag. Meer ernstige bijwerkingen zijn leverproblemen en witte bloedcellen te verminderen.