Zetia Alternatieven

Zetia is een recept cholesterolverlagende geneesmiddelen die werkt in het spijsverteringskanaal door de hoeveelheid van cholesterol en andere sterolen neemt het lichaam via de voeding. Zetia mag geen geschikte behandeling voor sommige mensen als gevolg van deze zijn. Alternatieven voor Zetia omvatten combinatie drug therapie├źn, statines, aanvullingen en veranderingen in levensstijl. Uw arts zal bepalen welke cholesterol medicatie het beste voldoet aan uw behandeling nodig heeft.

Vytorin

Vytorin is een combinatie medicijn dat bestaat uit Zetia en Zocor. Zocor is een statine dat de niveaus van "slechte" cholesterol en triglyceriden verlaagt in het bloed. Bijwerkingen van Vytorin omvatten spierpijn of zwakte, vermoeidheid, zwellingen, gewichtstoename of maagklachten. Vytorin wordt beschouwd als een behandeling op lange termijn voor de cholesterol, zodat u kan nodig zijn om te blijven nemen het voor onbepaalde tijd.

Statines

Statines blokkeren de productie van cholesterol in het lichaam of reabsorb cholesterol dat plaque heeft gevormd in je bloedvaten. Ze zijn zeer effectief in het verminderen van cholesterol, en sommigen kunnen ook het risico van hart-en vaatziekten te verminderen. Verschillende statines zijn momenteel beschikbaar in zowel merk en generieke vormen, met inbegrip van Crestor, Lipitor, Pravachol en de generieke, pravastatine, en Zocor en de generieke, simvastatine. Bijwerkingen van statines omvatten spierpijn of zwakte, misselijkheid, constipatie, diarree en leverschade. Statines worden beschouwd als een optie op lange termijn behandeling, wat betekent dat je zal moeten blijven nemen van hen voor onbepaalde tijd om uw cholesterol te beheren, tenzij je belangrijke veranderingen in uw gewicht of dieet te maken.

Niacine

Niacine is een B-vitamine wordt gebruikt om "goede" cholesterol verhogen en de "slechte" cholesterol en triglyceriden te verlagen. Niacine is beschikbaar in zowel voorschrift en over-the-counter doseringen, maar het mag alleen onder toezicht van uw arts op te nemen, vanwege het risico van bijwerkingen. Vaak voorkomende bijwerkingen van niacine met zweten, hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten, verhoogde bloedsuiker en leverschade. Uw arts kan niacine voorschrijven alleen of in combinatie met andere cholesterol medicijnen.

Wijzigingen Lifestyle

Uw arts kan de levensstijl veranderingen suggereren voor het voorschrijven van een cholesterolverlagende medicatie, vooral als hoge cholesterol nummers zijn uw enige risicofactor voor hart-en vaatziekten. Veranderingen in levensstijl die cholesterol kunnen verlagen omvatten het eten van een gezond, vezelrijk dieet dat verzadigd vet en natrium, regelmatig te oefenen en het verliezen van overtollig gewicht beperkt. Uw arts zal de effecten van deze veranderingen in levensstijl te volgen om te bepalen of een cholesterol medicatie nodig is. Veranderingen in levensstijl kan ook de effecten van cholesterol medicijnen.