Zeoliet Veiligheid

Zeoliet Veiligheid

Zelolite is een alternatieve therapie die sommige mensen geloven dat vermindert het risico op kanker en helpt om het immuunsysteem te stimuleren. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar anti-kanker eigenschappen zeoliet of de mogelijke bijwerkingen.

Zeoliet

Zeoliet is een vulkanisch mineraal dat wordt gevonden in de bodem. Het wordt verkocht als een fijn gemalen poeder dat kan worden opgelost in een vloeistof, en ingenomen als drank.

Gezondheidsclaims

Tal van persoonlijke aanspraken bestaan ​​om het effect dat zeoliet vermindert het risico op kanker en helpt om het immuunsysteem te stimuleren, maar wetenschappelijk onderzoek is niet beschikbaar om dergelijke beweringen te ondersteunen. Enkele vroege laboratoriumonderzoek kan aangeven dat zeoliet heeft een aantal anti-kanker eigenschappen, maar geen dierlijke of menselijke proeven ooit uitgevoerd.

Veiligheid

Hoewel er geen wetenschappelijk bewezen dat zeoliet vermindert het risico op kanker, zijn sommige soorten zeoliet vermoedelijk een vorm van longkanker genaamd mesothelioom. Zeoliet wordt beschouwd als kankerverwekkend te zijn, hoewel deze indeling is alleen gebaseerd op onderzoek gedaan met dieren, en niet de mens. Als een zeer fijn gemalen poeder, kan zeoliet ook longcellen beschadigen wanneer ingeademd, dus zorg moet worden genomen bij de behandeling van het.