Zelfgemaakte zoutoplossingen voor een Neti Pot

Zelfgemaakte zoutoplossingen voor een Neti Pot

Een netipot is een kleine container, meestal keramische, glas of metaal, met een ronde tuit gevormd om het menselijk neusgat passen. Mensen gebruiken neti potten om hun neusholten met zout water spoelen als een behandeling voor verstopte neus, verkoudheid en sinus problemen. Apotheken verkopen over-the-counter zoutoplossing voorbereidingen voor neti potten, maar de website van de wereldberoemde Mayo Clinic zegt dat je je eigen neti pot oplossing dat is net zo effectief als de degene die je kunt kopen bij de drogist te maken.

Saline Solution

De Mayo Clinic's recept voor een zelfgemaakte zoutoplossing voor neti potten vraagt ​​voor het oplossen van 1/8 theelepel. van gewone (niet-gejodeerd) keukenzout in 8 oz. (1 kopje) gedestilleerd of gezuiverd water in flessen. De zoutoplossing moet lauw, niet warm of koud zijn. U kunt leidingwater gebruiken als je eerst kook ze te verdrijven chemicaliën en onzuiverheden, dan laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

Zoutoplossing Plus Baking Soda

Een andere zelfgemaakte neti pot recept, uit de website van National Jewish Health, pleit voor het toevoegen van een halve theelepel van de niet-gejodeerd zout plus 1/4 theelepel bakpoeder tot 8 gram van gezuiverd water. Het zuiveringszout wordt verondersteld om de juiste pH-balans te garanderen en te helpen de reinigende werking.

Bulk Hoeveelheid

U kunt ook neti pot oplossing te maken door de kwart, aldus de Huisarts Notebook website. Dit bespaart u van het hebben van te maken oplossing voor elke behandeling. Los 2 of 3 theelepels. van niet-gejodeerd zout en 1 theelepel. zuiveringszout in 1 qt. flessenwater of gekookt kraanwater. Als u last heeft van een droge neus, kan je 1 eetlepel toe te voegen. glucose aan het mengsel. Als het mengsel is te sterk, te verminderen zout door 1 tl. Koel bewaren. Stort en warm 8 oz. oplossing voor elke behandeling. Gooi ongebruikte bulk oplossing na een week.

Neti gebruiken

Met behulp van een neti pot is eenvoudig, zegt de Mayo Clinic website. Vul uw neti pot met de lauwe zoutoplossing, kantel je hoofd naar een kant over een wastafel en plaats uitloop van de neti pot in je bovenste neusgat. Terwijl ademen door je mond, langzaam giet de oplossing in uw neusgat. Het zal door je neusholte en de onderste neusgat stromen. Kantel dan je hoofd in de andere richting en herhaal aan de andere kant. Als dit juist gebeurt, zal er geen hinder zijn. Herhaal de behandeling indien nodig.