Zelfgemaakte waterzuiveraar

Een eenvoudige water distillatie-eenheid zal drinkbaar water te voorzien vanuit vrijwel elke waterbron - putwater, zeewater of zelfs urine. Tenzij je een low-volume zonne distilleerder gebruiken, een zelfgemaakte water distillatie-eenheid is niet energie-efficiënt, maar het is eenvoudig en betrouwbaar.

Afkoelingscondensor

Neem een ​​lengte (3 meter of hoger) van schone plastic slang of schone zachte koper en bevestig deze boven een opening in het deksel van een strakke metalen pot. Een snelkookpan deksel is ideaal voor dit, uitglijden de buis voor een goede pasvorm op het overdrukventiel bericht. In een snuifje, gebruik maken van de opening voor het handvat van het deksel en de tape of epoxy de slang voor een goede afdichting.

Verwarming Kamer

Het waterreservoir in de metalen pot, ongeveer half vullen van de pot. Begint het verwarmen van de pot in de open voor elke vluchtige verbindingen los in het water. Als het water bijna kookt, voeg de deksel en spoel en stabiliseren van de temperatuur, indien mogelijk naar de kamer rechts bij de kokende niveau te houden.

Collectie

Waterdamp gaat door de condensatie spoel, gedreven door de druk in de droogstoof, zal een deel van de damp condenseren in zuiver water. Plaats een schone bak bij de uitlaat van de condensatie spoel het resulterende water op te vangen.
Verhoog de condensatie efficiëntie met tenminste op een deel van de condensatie spoel door koele water (vuil kan zijn) en door het plaatsen van de verzamelhouder lager dan de verwarmingskamer.

Als je blijft het verzamelde water uit de buurt van vervuiling, zal het veilig, drinkbaar water zijn.