Zelfgemaakte Tick Repellent Recept

Teken kunnen lastig zijn outdoor plagen, als ze voeden het bloed van zoogdieren, en kan dragen en overdragen van bacteriën en ziekten zoals de ziekte van Lyme. Sommige retail producten zijn ontworpen om teken af ​​te weren, maar deze zijn vaak dure objecten en niet effectiever dan een simpele zelfgemaakte oplossing.

Afstotend voor huisdieren

Voor huisdieren, voeg 1 kopje water om een ​​spuitfles, gevolgd door 2 kopjes gedestilleerd witte azijn. Teken een hekel aan de geur en smaak van de azijn, en zal gemakkelijk te worden afgestoten door dit ingrediënt alleen. Dan, voeg twee lepels van plantaardige of amandelolie, die zowel bevatten zwavel (een andere natuurlijke teek afstotend). Om een ​​afweermiddel dat ook vlooien zal afschrikken, meng er een paar lepels citroensap, citrus olie of pepermuntolie, die allemaal zullen afstoten teken en vlooien, terwijl ook het creëren van een geurige afstotend te maken.

Spray op het droge vacht van het huisdier, weg te blijven van gevoelige gebieden, waaronder de ogen, neus, mond en genitaliën. Bij openlucht voor een langere periode, spray deze oplossing twee tot drie keer per dag. Als huisdieren buiten bent over het algemeen alleen het toilet te gebruiken, spray de oplossing op de vacht van het dier een keer per dag.

Afstotend voor Mensen

Een eenvoudige zelfgemaakte middel kan met een paar goedkope huishoudelijke ingrediënten. In een spuitfles, meng 2 kopjes gedistilleerd witte azijn en 1 kopje water. Een geurende oplossing te maken, zodat je niet ruikt bitter azijn hele dag, voeg 20 druppels van je favoriete essentiële olie of badolie. Eucalyptus olie is een kalme, rustgevende geur die ook werkt als een teek afstotend, terwijl pepermunt en citrus oliën geven een sterke scherpe geur die ook teken af ​​te weren.

Na het mengen van de oplossing, spray op kleding, huid en haar voordat u naar buiten gaat. Opnieuw toe te passen om de vier uur om teken op afstand te houden, en het onderzoeken van de huid en het haar bij terugkeer naar huis om ervoor te zorgen dat er geen teken zijn op het lichaam.