Zeewier voor de behandeling van osteoporose

Zeewier voor de behandeling van osteoporose

De regelmatige consumptie van zeewier, ook wel bekend als zeegroenten, kan sterk verminderen uw kansen op het krijgen van osteoporose, die wordt beschouwd als een vermijdbare levensstijl ziekte. Zeewier ongewoon hoog in antioxidanten, vitaminen en mineralen die beschermen tegen degeneratieve ziekten. Volgens Oceanvegetables.com, onze kust voorvaderen verzameld en opgenomen zeewier in hun normale dieet en ervaren dramatische voordelen voor de gezondheid, zoals een lange levensduur en langdurige goede gezondheid.

Het houden van botten gezond

Je botten zijn levend en worden opgebouwd en de dagelijkse afgebroken. Naarmate we ouder worden, onze botdichtheid ontaardt. Als we niet een levensstijl rijk met dagelijkse oefening en optimale voeding hebben, kan leiden tot verlies van botmassa botgroei overschrijden, en over een langere periode van tijd wordt osteopenie in zijn eerste stadia, en osteoporose in meer ernstige gevallen. Osteoporose wordt ook wel een "stille moordenaar", want je voelt je niet het verlies van uw botmassa totdat je een bot te breken en het zal niet genezen. Een voedzaam dieet en regelmatige lichaamsbeweging zijn de belangrijkste componenten om de botdichtheid te behouden.

Zeewier biedt superieure Nutrition

Opgenomen bewijs van zeewier als een superfood dateert uit 300 voor Christus in China. Veel kust stammen uit de Middellandse Zee, de Scandinavische landen, IJsland, Alaska, de Pacific Coast, en Hawaii geoogst, geteeld en gegeten zeewier regelmatig en, als gevolg daarvan, genoten robuuste goede gezondheid. Ounce per ounce, zeewier hoger vitaminen en mineralen dan enig ander voedsel. De fytochemisch cellen in zeegroenten verjongen, vernieuwen en herstellen van de celgroei. Zeewier heeft 14 keer meer calcium per ounce dan melk doet en is meer gemakkelijk geabsorbeerd in het lichaam. Het is ook een geweldige bron van magnesium, die de absorptie van calcium helpt en is een natuurlijke bron van vitamine D die essentieel is voor gezonde botten. Door de integratie van zeegroenten in uw dieet op een consistente basis, kunt u de gezondheid van het bot te verhogen en mogelijk voorkomen van osteoporose, of botontkalking, als je ouder wordt.

Oogsten Zeewier

Zeewier moeten zorgvuldig geoogst worden om besmetting te voorkomen en moeten worden vervoerd met niet-gemotoriseerde vissersboten. Het is gemakkelijk gedroogd in de zon en heeft aangeboren stabiliteit op lange termijn. Het heeft een onbeperkte levensduur opslag als het droog gehouden en uit de buurt van zonlicht. Het is veiliger om zeewier te kopen bij een kruidenier of Aziatische markt dan om het oogsten zelf, vanwege het risico van besmetting.

Hoe te eten Zeewier

Zeewier komt in verschillende voorverpakte rassen die in een aantal manieren worden bereid. Nori zeewier wordt vaak gebruikt voor het maken van sushi en komt voorverpakt in flinterdunne vierkantjes. U kunt oprollen wat rijst, groenten en vis en een algenpakking of u kunt het eten recht uit de verpakking als een voedzame snack op zich. Andere soorten, zoals arame en kelp zijn dikker en grover en zijn best als geweekt in water voor een uur of zo voor het koken in soepen, roerbakgerechten of rundvlees, varkensvlees, kip of vegetarische gerechten.