Zeep & Water Vs. Hand Sanitizer

Zeep & Water Vs.  Hand Sanitizer

Hoewel waterloze handdesinfecterende op hun merites als een handige vervanging voor water en zeep worden verkocht, talrijke rapporten betwisten hun algemene doeltreffendheid in vergelijking met de traditionele met de hand wassen.

Geschiedenis van de Hand Sanitizer

Antibacteriële hand sanitizer werd voor het eerst geïntroduceerd als een product met de naam Gojo in 1946. Gojo's makers geïntroduceerd Purell in 1988, en de populariteit van de hand sanitizer omhooggeschoten.

Voordelen van de Hand Sanitizer

Voor degenen die behoefte hebben om hun handen schoon te maken en kunnen niet gemakkelijk naar een wastafel, antibacteriële hand sanitizer is ongetwijfeld handig.

Nadelen van Hand Sanitizer

Een Purdue University studie uit 2001 bleek dat handdesinfecterende, terwijl het elimineren van een aantal gevaarlijke bacteriën, ook goede bacteriën die nuttig zijn voor het immuunsysteem zijn te verwijderen. Andere studies suggereren dat handdesinfecterende niet consequent verwijderen van schadelijke bacteriën.

Zeep en Water

In een test van Wichita State University microbioloog Fawn Beckman, traditionele handen wassen met water en zeep bleek om ziektekiemen te elimineren terwijl het achterlaten van goede bacteriën.

Beroemde Ties

Veelgeprezen actrice Gwyneth Paltrow verluidt zal niet iedereen haar dochter, Apple, aan nadat u eerst met behulp van hand sanitizer.