Zal Hair Dye Kill Hoofdluis?

Zal Hair Dye Kill Hoofdluis?

Hoofdluis kan lastig zijn om eruit te komen van haar. Anekdotische remedies variëren van azijn aan alcohol. Sommige mensen noemen haarverf zo effectief in het doden van luizen, maar er is geen wetenschappelijk bewijs steunt deze bewering. Hoewel de kleurstof goed zou kunnen doen, zijn er betere manieren om zich te ontdoen van de parasieten.

Wat zijn luizen?

Luizen zijn kleine insecten die vaak verborgen in het haar op het hoofd en lichaam. Deze parasieten voeden menselijk bloed en leggen eieren in het haar. De eitjes in zeven tot 10 dagen. Luizen eruit als kleine korrels van bruine rijst. Hun eitjes, neten genoemd, zien eruit als kleine witte ballen van roos, vaak kralen neer haarlokken.

Luizen kunnen rechtstreeks of via kleding of meubels worden verspreid. Anyplace kinderen komen in nauw contact, ze zijn met een hoog risico van het vangen van luizen. Vaak krabben een jeukende hoofdhuid of de achterkant van de nek zijn de meest veelbetekenende tekens van het hebben van luizen.

Over-the-counter-behandelingen

Luizen shampoo of behandeling kits kunnen worden gekocht bij de drogist. Voorkomende merken zijn onder Nix en RID, die meestal kost ongeveer $ 18. Na het toepassen van de behandeling, moet het haar worden gekamd door met een fijne kam om eventuele neten te verwijderen. Sommige kammen worden verkocht met amedication om luizen te doden. De shampoo doodt meestal het grootste deel van de live-luizen, maar de eieren zijn taaier. Als twee behandelingen nodig, zouden zij 10 dagen na elkaar.

Sommige mensen maken geen gebruik van deze behandelingen vanwege hun chemicaliën. Luizen, zoals bacteriën, kunnen resistent na herhaalde blootstelling te worden aan chemicaliën, waardoor de behandeling niet effectief na een paar toepassingen.

Bij onjuist gebruik, deze stoffen hebben een zeldzame potentieel om schade aan de hersenen veroorzaken.

Hair Dye Voordelen

Mensen die gebruik hebben gemaakt van haarverf om luizen te verdrijven hebben gemengde resultaten zien. Sommigen melden dat de kleurstoffen 'hoge pH-niveau en agressieve chemicaliën, waaronder alcohol, effectief en goedkoop te doden luizen. Voor degenen die al hun haar verven, kleurstoffen in aanvulling op het gebruik van een luizen shampoo of een andere behandeling kan geen kwaad. De luizen behandeling moet eerst worden toegediend. Verven kan zodra een dag later gebeuren.

Hair Dye Problemen

Hoewel haarverf zou doden levend luizen, kammen de neten eruit zal nog steeds noodzakelijk zijn. Het behandelen van luizen, verven en kammen voor eieren kan aanzienlijk uitdrogen of beschadigd haar. Ook is het normaal om haar niet te wassen voor minstens een dag na het verven het. Regelmatig douchen is belangrijk om te verwijderen, voorkomen en uitwassen hoofdluis.

Het doden van luizen in de Startpagina

Haarverf zou kunnen helpen met het ongedierte in het haar, maar niet van andere plaatsen in het huis of auto. Was alle kleding, meubels en tapijten met een hoge warmte om eventuele luizen die ontsnapte doden. Houd alle haarborstels of kammen onderdompelen in alcohol of heet water om eventuele luizen uit het haar te doden. Luizen verspreiden zich snel, dus het is belangrijk om snel te reinigen.