Zal bezitten van huisdieren profiteren uw gezondheid?

Zal bezitten van huisdieren profiteren uw gezondheid?

Veel huishoudens hebben een harige vriend toegevoegd aan hun families. Echter, niet alle eigenaren van gezelschapsdieren zijn zich bewust van het feit dat huisdieren veel meer doen dan alleen fleuren hun dag. Sterker nog, volgens het Center for Disease Control, huisdieren bieden vele voordelen aan hun eigenaars, vooral als het gaat om wat mensen moeten koesteren het meest: de gezondheid.

Cardiovascular Health

Een studie uitgevoerd door de National Institutes of Health (NIH) in staat was om aan te tonen dat de viervoeters staat het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid van hun eigenaar waren. De studie waargenomen 421 volwassenen die had geleden aan een hartaanval. Een jaar later werd vastgesteld dat eigenaars van honden waren significant vaker nog leeft vergelijking met mensen die geen eigenaar honden, ongeacht de ernst van de warmte aanval.

Lagere Bloeddruk

Een andere studie, uitgevoerd door NIH bekeek 240 echtparen. Het bleek dat degenen die een huisdier bezit hadden lagere bloeddruk en lagere hartslag vergelijking met paren zonder huisdieren. Deze resultaten werden gevonden, zowel in rust of bij het ondergaan van stress-tests. Eigenaren van huisdieren werden ook gevonden bij stress sneller herstel tarieven hebben toen in gezelschap van hun huisdieren, in vergelijking met het zijn met een echtgenoot of vriend.

Andere voordelen

Bijkomende voordelen in het bezit van huisdieren onder een gezondere levensstijl. Een studie uitgevoerd door NIH vond dat hondenbezitters die regelmatig wandelden hun honden waren fysiek actief en minder gevoelig voor obesitas in vergelijking met degenen die niet het bezit van een hond. Mensen die hun honden regelmatig liep bleken sneller lopen en voor langere tijd. Zelfs senioren die betrokken zijn bij reguliere hondenuitlaatservice activiteiten hadden een grotere mobiliteit dan degenen die niet zelf of heb hun hond niet lopen.

Expert Insight

Terwijl mensen vaak denken aan katten of honden als aanbieders van voordelen voor de gezondheid, zelfs huisdieren als inactieve als vissen kunnen een veelheid van voordelen te bieden. Purdue University onderzoekers opgevallen hoe de weergave van tanks van felgekleurde vissen veroorzaakt verbeteringen in de toestand van patiënten die lijden aan de ziekte van Alzheimer. Alzheimer-patiënten die werden blootgesteld aan aquaria leek meer ontspannen en alert te zijn en had een betere eetlust. Ze waren ook minder kans om te wandelen, tempo of zich bezighouden met agressief gedrag, volgens de professor en Purdue onderzoeker Nancy Edwards.

Toepassing

De positieve effecten huisdieren hebben op de gezondheid van mensen te zijn gebruikt voor enige tijd om zieke mensen te helpen. Deze therapeutische aanpak in klinieken en ziekenhuizen is bekend als 'huisdier therapie.' 'Men kan gemakkelijk zien wat verschil het maakt als een hond wordt geplaatst aan het bed van patiënten omgaan met ziekten, volgens Ann Berger, een arts en onderzoeker die werkt met patiënten die lijden aan een levensbedreigende ziekte in het NIH Clinical Center.