Zaad Straling Behandeling voor prostaatkanker

Prostate kanker wordt gekenmerkt door een ongeremde proliferatie van epitheelcellen van de prostaat. NCI (National Cancer Institute) meldt dat het een van de meest voorkomende kankervormen invloed mannen, met bijna 190.000 nieuwe gevallen worden elk jaar gediagnosticeerd in de Verenigde Staten. Hoewel er geen volledige genezing voor prostaatkanker worden diverse methoden zoals radiotherapie, chemotherapie en chirurgie toegediend om de groei van kwaadaardige cellen remmen.

Radiation Therapy

Radiotherapie gaat focussen hoog aangedreven straling de kankercellen te vernietigen. Het is voornamelijk twee soorten: interne en externe therapie therapie. In interne therapie (ook wel brachytherapie) worden radioactieve 'zaadjes' geplaatst in de buurt van de kwaadaardige cellen. In externe therapie, wordt een externe stralingsbron gebruikt om de kankercellen te bestralen.

Voordelen

Radiotherapie is vooral gunstig voor de patiënten die geen operatie kunnen ondergaan voor kanker te verwijderen omwille van medische aandoeningen zoals hart aandoeningen.

Time Frame

Het tijdschema voor de radiotherapie (zowel interne als externe therapie) verschilt van patiënt tot patiënt, afhankelijk van de uitzaaiing van de kanker. Echter, vaak wordt twee tot drie keer per week toegediend gedurende bijna een maand, waarbij elke sessie van een half uur.

Side Effects

Diarree, vermoeidheid, problemen met plassen, pijn tijdens het urineren, en het doorgeven van bloed via de urine zijn vaak voorkomende bijwerkingen ervaren door patiënten die radiotherapie tegen prostaatkanker ondergaan. Impotentie is ook een risico.

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen

Je hebt waarschijnlijk zou worden geadviseerd om de blootstelling aan zonnestraling en verminderen ook aan milieuverontreinigende stoffen, terwijl de straling therapie worden toegediend.