Yoga voor de ziekte van Parkinson

Yoga voor de ziekte van Parkinson

Ziekte van Parkinson (PD) is een degeneratieve aandoening die is getoond gunstig reageren yogapraktijk. Hoewel yoga niet kan keren PD, kan het zijn progressie te vertragen en te verlichten de symptomen door het verbeteren van de beoefenaar flexibiliteit, kracht en balans.

Flexibiliteit

Een van de eerste symptomen van PD stijfheid, vooral in de romp. Regelmatige beoefening van yoga asana's (houdingen) kan de flexibiliteit te verhogen en te minimaliseren stijfheid. Volgens Melanie M. Brandabur, MD, medisch directeur bij de ziekte van Parkinson en Movement Disorders Center in Illinois, "Yoga integreert geest, lichaam en geest" en is een uitstekende manier om flexibiliteit, evenals kracht en balans te verbeteren.

Asana's gunstig voor kern flexibiliteit zijn:
Staande Head to Knee Bend
Zittende Twist
Gebed Twist
Kat en Koe Tilts
Upward- en Neerkijkende Hond
Konijn
Crescent Moon
Driehoek
Cobra

Sterkte

Yoga wordt niet altijd gezien als een sterkte bouwen oefening, maar het absoluut verhoogt sterkte --- meestal met behulp van het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Kracht van de geest is een ander gevolg van de regelmatige beoefening van yoga; steeds meer in harmonie met je lichaam door het onderhouden van poses met dergelijke empowerment namen als Warrior (I, II en III), Eagle, Lion, Godin Squat en Berg laat een met een opgeheven houding dat duurt buiten het klaslokaal.

Kracht vormt voor meester:
Dolfijn
Plank
Side Plank
Stoel
Neerkijkende Hond
Brug
Sprinkhaan
Extended Side Angle

Balans

Degenen met PD vaak op dat hun balans is uitgeschakeld. Yoga is aangetoond balans te verbeteren. Becky Farley, een fysiotherapeut en onderzoek assistent-professor aan de Universiteit van Arizona, zegt dat yoga toeneemt "ontspanning, die de controle tremoren helpt, activeert getroffen spiergroepen, en kan een constante herinnering van waar je lichaam zou moeten zijn en hoe het zou moeten bewegen . '

Het handhaven van een gevoel van evenwicht is wat hatha yoga is alles over: de zon en de maan, de yin en de yang, de in en de out (van de ademhaling), de linker en de rechter. Elke asana die wordt uitgevoerd op één zijde van het lichaam wordt dan uitgevoerd op de andere kant, ook. Dit is de basis van de zonnegroet --- een serie poses die de wervelkolom werken vooruit en achteruit in successie. Het wordt vaak gebruikt als een warming-up en het is een geweldige kern strengthener, terwijl ook het strekken van de rug en het stimuleren van evenwicht.

Extra asanas die balans te verbeteren:
Balanceren Bound Angle
Adelaar
Danser
Half Moon
Revolved Half Moon
Permanent Splits
Boom
Warrior III
Balanceren Tabel
Hoofdstand Prep