Wordt Zwangerschap Beschouwd Reeds bestaande for Health Insurance?

Wordt Zwangerschap Beschouwd Reeds bestaande for Health Insurance?

Zwangerschap werd ooit beschouwd als een reeds bestaande aandoening door groep zorgverzekeraars, maar HIPAA, de Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996, gemaakt federale regels die ziektekostenverzekering gemakkelijker gemaakt voor zwangere vrouwen, onder anderen, te verkrijgen. De wet was bedoeld om werknemers te helpen krijgen een betere gezondheid verzekering, zelfs als ze waren eerder niet in aanmerking. Individuele verzekeringen zijn niet verplicht om dekking te bieden aan een vrouw die al zwanger toen ze sluit zich aan het plan.

Moederschap en Ziektekostenverzekering

HIPAA geldt alleen voor de collectieve ziektekostenverzekering plannen die moederschap dekking bieden. Als de verzekeringsmaatschappij niet voorziet moederschap, prenataal of zuigeling verzekering aan haar leden, kan het niet worden verplicht om dekking te bieden aan een zwangere vrouw die zich inschrijven in het plan. Verplichte wachttijden kunnen nog steeds van toepassing, zodat de zwangerschap niet kan worden verzekerd tot 63 dagen na de inschrijving is voltooid.

Zwangerschap en Adoptie

HIPAA stelt werkgevers in staat om terug te kijken 6 maanden op uw medisch dossier te bepalen of een voorwaarde is reeds bestaande, in tegenstelling tot eerdere wetten die manier konden de werkgevers om te kijken naar een volledige medische geschiedenis of een deel daarvan. Bovendien, HIPAA specifiek dat de zwangerschap niet kan worden vermeld als een reeds bestaande voorwaarde om de dekking uit te sluiten voor zwangere vrouwen of hun pasgeboren kinderen. De wet geldt ook voor adoptiekinderen die zijn ingeschreven in de verzekering plan binnen 30 dagen worden aangenomen.

Verzekering Wachttijd

Inschrijving voor een ziektekostenverzekering plan betekent niet dat onmiddellijke dekking voor alle omstandigheden. Verzekeringsmaatschappijen mogen het plan om van kracht voor maar liefst 60 dagen voor de dekking is beschikbaar voor sommige omstandigheden vereisen. Zwangerschap werd eens uitgesloten op grond van deze clausule, maar wordt nu gedekt door de bepalingen van HIPAA.

Health Care for Women

Zwangere vrouwen die geen collectieve ziektekostenverzekering hebben, kunnen nog steeds te ontvangen dekking voor prenatale zorg, bevalling en postnatale kind zorg door de overheid gesponsorde programma's. Volgens de Centers for Medicare en Medicaid Services, zijn vrouwen die in aanmerking komen voor de dekking onmiddellijk recht op dekking, zelfs als ze worden gedekt door een andere verzekering plan dat sluit zwangerschap voor andere doeleinden dan een reeds bestaande aandoening redenen.

Postnatale zorg

De Affordable Care Act van 2010 steeg de periode dat kinderen op hun ouders ziektekostenverzekering voor de leeftijd van 26 jaar kan blijven, maar het heeft niet de dekking uit te breiden tot kinderen van bedekt laste op dezelfde manier. Wat dit betekent is dat, hoewel de zwangerschap een afhankelijke dochter onder de leeftijd verlenging kan worden gedekt, is de verzekeraar niet verplicht om de dekking uit te breiden tot het pasgeboren kind. In deze situatie kan de moeder haar ziektekostenverzekering blijven en zoeken dekking voor haar baby onder Medicaid of andere door de staat gesteunde plannen.