Wordt Type 2 Diabetes Genetic?

Type 2 diabetes wordt gewoonlijk ingedeeld als insulineresistentie. Het lichaam blijft insuline, soms in zeer grote hoeveelheden, maar het is niet de juiste insuline gebruikt. Het resultaat is hyperglycemie (hoge bloedsuikerspiegel) en de complicaties die het veroorzaakt. Er wordt aangenomen dat Type 2 diabetes is genetisch, maar ook het milieu. Terwijl een aanleg is genetisch aanwezig is, kan levensstijl keuzes een verschil in de vraag of de ziekte daadwerkelijk ontwikkelt maken.

Geschiedenis

Diabetes is een bekende ziekte voor duizenden jaren, hoewel de precieze oorzaken waren onbekend tot de moderne tijd. Vroege behandelingen betrokken strenge diëten. In de jaren 1800 het verband tussen diabetes en de alvleesklier werd bekend. Het feit dat er verschillende typen diabetes werd ontdekt in 1936; in 1959 Type 1 en Type 2 diabetes geïdentificeerd. Sindsdien heeft het onderzoek voortgezet om te zoeken naar de oorzaken van en behandelingen voor diabetes.

Onderzoek

Het is een vaststaand feit dat Type 2 diabetes is een genetische ziekte. Er wordt onderzoek gedaan naar de genen die verantwoordelijk zijn te ontdekken. Dit wordt gedaan door het bestuderen van het DNA van mensen met diabetes en een controlegroep zonder een familiegeschiedenis van de ziekte. Hoewel specifieke genen mede toe de ziekte wordt aangenomen dat meer betrokken. Er zijn ook zeldzame gevallen waarin diabetes ontwikkelt zich vanuit slechts één gemuteerd gen.

Risicofactoren

Het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes neemt toe als een familielid de ziekte heeft. De algemene bevolking heeft een risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 5%. Het risico neemt toe tot ongeveer 12% wanneer direct familielid, een eerstegraads familielid is type 2 diabetes. Het milieuaspect van de ziekte presenteert andere risicofactoren. Obesitas en een BMI hoger dan 25 is verbonden aan type 2 diabetes. Een sedentaire levensstijl wordt ook beschouwd als een risicofactor.

Het voorkomen

Er is een grote hoeveelheid bewijs dat aantoont type 2 diabetes kan worden gecontroleerd, en in sommige gevallen vertraagd of verhinderd door veranderingen in levensstijl. Of dit geldt voor iedereen met een genetische aanleg onduidelijk. Echter, degenen die risico lopen profiteren van het eten van een uitgebalanceerd dieet met weinig verzadigde vetten en eenvoudige koolhydraten. Regelmatige lichaamsbeweging is even belangrijk. Oefening helpt het lichaam te gebruiken insuline efficiënter. Het resultaat is een betere regulering van de bloedsuikerspiegel.

Behandeling

Type 2 diabetes behandelingen omvatten een combinatie van dieet, lichaamsbeweging en orale medicatie. Mettertijd kan de alvleesklier zijn vermogen om insuline te verliezen. Als dat gebeurt, zal de Type 2 diabetes uiteindelijk insuline behandelingen vereisen.