Wond Reporting Guidelines

Decubitus zweren, ook bekend als decubitus of doorliggen, zijn wonden die door overmatige druk op de huid optreden. Ze treden meestal op benige gebieden zoals de heupen, stuitbeen, hielen en ellebogen. Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot deze wonden, met inbegrip van onjuiste voeding en immobiliteit. Bij wonden ontstaan, is het belangrijk om te melden in de horoscoop van de patiënt en op de hoogte zijn / haar arts, zodat de juiste behandeling en zorg kan worden ontvangen.

Wanneer moet Wonden rapporteren

Elke keer dat een wond of letsel optreedt aan een patiënt moet worden gemeld aan de juiste instanties. Alle wonden die worden ontdekt, ongeacht wat de oorzaak of de locatie, moeten worden gerapporteerd zodra deze zijn gevonden. Als de wond is ontdekt, moeten goed gedocumenteerd in de horoscoop van de patiënt en een wond verslag moet worden ingediend. Wond rapporten zijn belangrijk omdat ze zorgen wonden goed worden behandeld en gecontroleerd op genezing of verslechtering.

Wie te Wonden te rapporteren

Alle wonden moeten worden gemeld bij zorgverzekeraar van de patiënt en gedocumenteerd. Wanneer een wond wordt ontdekt verzorger van de patiënt, zoals een verpleegkundige, therapeut of arts, onmiddellijk worden gemeld. Zorgverleners die zich bewust zijn van de wond kan bepaalde voorzorgsmaatregelen te implementeren om de genezing te initiëren en te voorkomen dat de wond van steeds erger. Wonden moeten ook worden gemeld aan het ministerie van Volksgezondheid en sociale diensten vermelden indien misbruik of verwaarlozing wordt vermoed.

Indeling van Wonden

Wonden (decubitus) worden ingedeeld naar stadia van ontwikkeling. Rapportage wonden wanneer dit wordt geconstateerd bij de vroege stadia van ontwikkeling kan helpen om te voorkomen dat de wond erger en kan u verzekeren de patiënt onmiddellijke behandeling, wat belangrijk is voor de genezing. Stage 1 wonden, die de minst ernstige zijn, zijn gebieden van de huid die rode zelfs nadat de druk is afgelaten verblijven. Zij omvatten niet een breuk in de huid. Fase 2 wonden ontstaan ​​wanneer gedeeltelijke dikte verloren resulteert in een wond die opent en verschijnt als een slijtage of blister. Fase 3 wonden ontstaan ​​bij maximale dikte verloren en onderhuids weefsel wordt blootgesteld, vaak verschijnen als een diep gat die al dan niet van invloed aangrenzend weefsel. Stage 4 wonden, waarvan de meest ernstige, optreden wanneer volledige dikte verloren en blootstelling van spieren en / of botweefsel aanwezig is.

Het schrijven van de Wound Report

Documenteren een wond is belangrijk omdat het toelaat zorgverleners de patiënt te houden van de wond en de ontwikkelingen. Bij het schrijven van rapporten wond, zorg ervoor om accurate en gedetailleerde informatie met betrekking tot de wond bevatten. Onder meer de grootte, locatie (s), het podium, de tijd en datum van de wond werd ontdekt, en de naam van de persoon die het ontdekte. Bij het bepalen van de grootte van de wond, meet de lengte, breedte en diepte. Documenteren ook inspanningen om te voorkomen dat de wond erger en alle behandelingen.