Wire & Localization borstbiopsie

Wire & Localization borstbiopsie

Er zijn verschillende methoden voor het verrichten borstbiopsieën. De werkwijze hangt af van de grootte, locatie en mogelijke afwijkingen van de borst. Als een borst massa niet kan worden gevoeld, radiologen gebruiken draad lokalisatie aan direct de chirurg aan de massa.

Wire Localization

Terwijl je zit of staat, wordt uw borst gepositioneerd als het zou zijn voor een mammogram. De radioloog injecteert een lokaal anestheticum aan de te verdoven en met het beeld op het scherm als een gids, voegt een holle naald in de borst en draden een dunne draad doorheen.

Borstbiopsie

In de operatiekamer, de chirurg de draad als een gids en verwijdert de abnormale stippellijn vervolgens de draad. De verwijderde exemplaar gaat naar de afdeling radiologie dat het bevestigt zo het gebied te zien op het mammogram. Na de bevestiging dat er geen verdere weefsel vereist de verwijdering, de chirurg sluit de incisie.

Littekens

De chirurgische ingreep veroorzaakt tijdelijke zwelling en blauwe plekken in de directe omgeving. Uw chirurg kan geven waar een litteken als gevolg van de operatie zal hebben. Littekenweefsel ontwikkelt waar het verwijderde weefsel onder de oppervlakte van de huid kan worden gevoeld.