Winter & Astma

Winter & Astma

De meeste mensen associëren seizoensgebonden ademhalingsproblemen met veer en allergieën, maar voor veel astmapatiënten winter is een seizoen dat bijzondere moeilijkheden presenteert. Astmapatiënten voelen de effecten van zowel het koude weer buiten en het allergeen beladen lucht binnenshuis. Gelukkig, met een goed beheer van de conditie en een aantal extra maatregelen, mensen met astma kan verdragen of zelfs genieten van het winterseizoen.

Outdoors

Als u in een gebied met een koude winters woont, weet je hoe het is om te hebben je adem meegenomen door een windvlaag op een koude, droge dag. Voor de astmatische, wiens longen zijn overgevoelig en ontstoken, is de ervaring nog erger en kan de vernauwing van de luchtwegen die bekend staat als bronchospasmen veroorzaken. Bovendien kan een seizoensgebonden verkoudheid of griep ernstige astma-aanvallen. Astmapatiënten kunnen bronchiale irritatie buiten te verminderen door het dragen van een sjaal of een gezichtsmasker over de neus en mond en ademen door de neus op te warmen en het bevochtigen van de lucht.

Preventie

Preventie is de sleutel tot het krijgen van de winter door met astma, volgens een artikel voor WebMed. Wees waakzaam over het nemen van uw reguliere medicijnen tegen astma als de winter nadert. Niet laks worden, omdat de symptomen te verbeteren tijdens de warme maanden.

Oefening

MedicineNet.com beveelt aan lichaamsbeweging in de buitenlucht in de winter weer en zwemmen in een verwarmd overdekt zwembad in plaats. Als u ervoor kiest om buiten te oefenen, echter, spreken met uw arts eerst. Hij kan de toename van of toevoegingen voorstellen om uw medicatie te helpen genieten van outdoor winter activiteiten zoals skiën of schaatsen, volgens Dory Cerny in de kwestie van Allergische Living Winter 2005. Denk er altijd aan om op te warmen en af ​​te koelen met een zware lichamelijke inspanning ook.

Actieplan

Zorgverleners adviseren een astma-actieplan voor de winter weer. Een astma-actieplan is een schriftelijk plan gemaakt in overleg met uw arts. Het omvat zaken als triggers om te voorkomen dat de symptomen uit te kijken naar een lijst van uw reguliere medicatie en wat te doen in geval van nood.

Indoor Tips

Verhoogde tijd kan binnenshuis ook problemen voor astmapatiënten veroorzaken als gevolg van de slechte kwaliteit van de binnenlucht. Schimmels en huisstofmijt ook toenemen in een goed afgesloten gebouw, zegt Cerny. Om allergenen te verminderen, gebruik dan een HEPA-gefilterde stofzuiger op meubels en gordijnen, evenals vloeren, stof met een vochtige doek en laat niemand rook in uw huis. Ook voorkomen dat de rook binnen van open haarden of andere bronnen.