Winderigheid Symptomen

Winderigheid of gas is de combinatie van methaan en lucht die beweegt uit de maag en door de darmen, ontsnapt het lichaam via het rectum. Dit soms het creëren van een sputterende of piepende geluid vaak gevolgd door een vieze geur.

Symptomen

Flatulentie vormen in de darmen, van lucht en methaan uit de maag. Dit kan leiden tot symptomen zoals krampen of buikpijn te creëren. Sommigen beschouwen de handeling van het passeren van gas uit het rectum als een symptoom van winderigheid. Een opgeblazen gevoel in de maag voor de release van gas is ook een symptoom van winderigheid.

Oorzaken

Consumptie van bepaalde voedingsmiddelen en dranken leidt tot symptomen winderigheid. Het inslikken van lucht in de maag creëert ook winderigheid. Mensen met maagproblemen lijdt vaak winderigheid veroorzaakt door de maag disfuncties.

Het identificeren van factoren

Sommige soorten van winderigheid zijn meer fout in geur dan andere soorten. Voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte vaak extreem foul-geurende winderigheid.

Medische behandeling

Beano en Gas-X zijn twee merknaam over-the-counter geneesmiddelen voor de behandeling van overmatige winderigheid markt gebracht.

Thuisbehandeling

Niet-medische behandeling omvat eenvoudige veranderingen in het dieet, met inbegrip van het vermijden van kauwgom, het vermijden van koolzuurhoudende dranken en het vermijden gassy voedingsmiddelen en kauwen voedsel langzamer.