Wie wordt beïnvloed door Cerebral Palsy?

Cerebrale parese is voorwaarde dat iemands capaciteiten beïnvloedt om bewegingen goed te coördineren. Het kan invloed hebben op de spieren door een van beide waardoor ze zeer stijf of floppy. Volgens de Mayo Clinic, ongeveer 3:58 baby op de duizend cerebrale parese, gewoonlijk als gevolg van infecties of hersenletsel. Volgens 4MyChild, een hersenverlamming organisatie, worden de meeste baby's met een hersenverlamming geboren met de aandoening; echter, kan ongeveer 10 tot 20 procent hersenverlamming later ontwikkelen als gevolg van een ernstige ziekte of letsel.

Premature of Low-geboortegewicht

Premature of lage geboortegewicht baby's soms ervaren hersenen bloedt. Ernstige bloedingen hersenen kan overdruk uitoefenen, waardoor hersenbeschadiging, wat kan leiden tot een hersenverlamming.

Baby's blootgesteld aan ziekten in de Baarmoeder

Baby's die worden blootgesteld aan bepaalde ziekten, terwijl nog steeds in de baarmoeder zijn op een groter risico op het ontwikkelen van cerebrale parese. Deze ziekten omvatten rubella (rodehond), waterpokken en syfilis. Ook een vrouw die het cytomegalovirus contracteert voor de eerste keer tijdens de zwangerschap kan een baby met een hersenverlamming hebben. Bovendien kan de parasiet toxoplasmose hersenverlamming in ongeboren zuigelingen veroorzaken. Toxoplasmose kan worden gecontracteerd door kat uitwerpselen; Zo, zwangere vrouwen moeten niet kattenbakken veranderen.

Baby's die Contract ernstige ziekten

Cerebrale parese kan ontwikkelen als een complicatie bij jonge baby's die ofwel meningitis of virale encefalitis contracteren. Ook kunnen ernstige en onbehandelde geelzucht hersenbeschadiging die uiteindelijk kunnen resulteren in de ontwikkeling van cerebrale parese veroorzaken.

Babies die hebben Strokes

Een baby kan een beroerte, terwijl nog in de baarmoeder als een klonter vormt in de placenta te ervaren. Een beroerte kan ook optreden als verzwakte bloedvaten bloed lekken in de hersenen. Een beroerte kan leiden tot de ontwikkeling van cerebrale parese.

Aangeboren hersenafwijkingen

Sommige baby's worden geboren met een aangeboren hersenafwijkingen, vaak zonder geïdentificeerde oorzaak. Soms echter hersenafwijkingen kan worden gerelateerd aan genmutaties, toxinen en straling. Al deze gebreken kunnen leiden tot cerebrale parese.

Andere risico's

Baby's geboren in een stuitligging lopen meer risico van cerebrale parese. Ook is geboren baby's als een set van veelvouden lopen meer risico. Daarnaast moeders getroffen door mentale retardatie, toevallen of problemen met de schildklier hebben een verhoogd risico op het leveren van een baby met een hersenverlamming.

Cerebral Palsy Prognose

Ongeveer 90 procent van de baby's geboren met een hersenverlamming zal overleven tot de volwassenheid. Momenteel zijn ongeveer 400.000 volwassenen in de Verenigde Staten zijn leven met cerebrale parese. Volwassenen met een cerebrale parese gezicht speciale uitdagingen, want hoewel de ziekte zelf niet geleidelijk erger, het proces van veroudering invloed op hun fysieke en mentale beperkingen vaak meer dus dan die zonder cerebrale parese. Ook volwassenen met cerebrale parese in het nadeel zijn gezondheid-wijs, omdat er weinig onderzoek is verricht naar de effecten van de vergrijzing voor de personen met een hersenverlamming.