Wie voert een adenoïdectomie?

Wie voert een adenoïdectomie?

Een adenoidectomy, die wordt uitgevoerd door een oor, neus en keel (ENT) arts, is de chirurgische verwijdering van de adenoïd klieren. De operatie wordt meestal op kinderen de kleine brokken weefsel aan de achterkant van de keel te verwijderen. Ook wel adenoid verwijderen, wordt vaak in combinatie met het verwijderen van de amandelen.

Doel van de operatie

Adenoïden kan ademen blokkeren, oorpijn of verlies van het gehoor veroorzaken. Meestal kan adenoïden besmet raken en ontstoken raken bij kinderen in de leeftijd tussen 2 en 6. Adenoids worden vaak verwijderd om deze redenen of wanneer kinderen moeite hebben met slikken of als er een tumor in de keel of neusholte. Een operatie waarbij de amandelen en neusamandelen worden verwijderd heet een T & A (tonsillectomie en adenoidectomy). De American Academy of Otolaryngology (of ENT) suggereren dat de operatie als kinderen hebben zeven keelpijn in een jaar, vijf keelpijn in elk van twee jaar of drie keelpijn in elk van de drie jaren.

Symptomen van Adenoiditis

Symptomen van adenoiditis omvatten snurken vaak, afleveringen van geen ademhaling tijdens de slaap, ademen door de mond, luidruchtige ademhaling, frequente verkoudheid, hoesten, slechte adem en nasale spraak. Deze symptomen kunnen echter geleidelijk of plotseling optreden Afhankelijk van de oorzaak van de infectie.

Diagnose

Adenoiditis wordt gediagnosticeerd door een arts om te bepalen of de amandelen moeten worden verwijderd. Dit wordt gedaan door het controleren van de medische voorgeschiedenis van de patiënt, door een lichamelijk onderzoek en analyse keel bacterieculturen, X-stralen en bloedonderzoek.

Procedure

Op de dag voor de operatie, die meestal wordt uitgevoerd in de ochtend, de patiënten moeten niet hebben iets te eten of drinken na middernacht had. Een operatiekamer verpleegkundige controleert de bloeddruk en de hartslag van de patiënt voordat ze gaan in de operatie. De chirurg verwijdert de amandelen terwijl de patiënt onder narcose zodat geen pijn voelt. De amandelen worden meestal verwijderd door de mond maar soms door de neus. Verschillende instrumenten worden gebruikt om de amandelen afhankelijk van de procedure verwijderd. Na de operatie, de patiënt blijft in de verkoeverkamer totdat ze wakker is. De meeste patiënten naar huis gaan na een paar uur als er geen complicaties zoals bloeden of verhoogde pijn.

Na de procedure

Na de operatie, de arts schrijft de patiënt antibiotica die noodzakelijk gedurende ongeveer een week. Pijn medicatie wordt ook voorgeschreven als de patiënt een zere keel of matige pijn aan de achterkant van de neus en keel, die duurt ongeveer een week. Voldoende rust thuis voor minstens één week wordt geadviseerd om infecties, uitdroging en koorts te voorkomen. Na volledig herstel, die meestal duurt ongeveer twee weken, zal de patiënt een gemakkelijkere tijd het ademen door de neus te hebben en hebben minder en milder keelpijn en oorontsteking.