Wie loopt risico op het krijgen van kanker Door blootstelling aan asbest?

Blootstelling aan asbest kan verschillende soorten kanker, zoals longkanker en mesothelioom. Ooit gedacht dat alleen een risico voor bepaalde beroepen vormen, het is nu bekend dat mensen uit alle lagen van de bevolking een risico op het ontwikkelen van een vorm van kanker veroorzaakt door blootstelling aan asbest.

Occupational Exposure

Mensen die zijn blootgesteld aan asbest in de loop van vele jaren in de loop van hun werk-gerelateerde taken kan kanker, zoals mesothelioom te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn carrière als monteur, elektricien, loodgieter, textiel arbeider, spoorweg werknemer of werknemer in de bouw trades.

Geografische nabijheid

Zoals is aangetoond in gemeenschappen zoals Libby, Montana, die dicht bij asbest mijnen of verwerkingsinstallaties kunnen veroorzaken hele steden te ziek van asbest in de lucht deeltjes geworden.

Family Ties

Er zijn verschillende manieren waarop een familie van een persoon de ontwikkeling van asbest-gerelateerde kanker kunnen beïnvloeden. Asbest, bijvoorbeeld naar huis gebracht op een vader werkkleding kunnen worden ingeademd door familieleden. Ook doe-het-zelf thuis reparaties soms asbest isolatie in de muren van een ouder huis bloot.

Veteranen en mesothelioom

Veteranen die tot 1970 voordat gediend kan zijn blootgesteld aan asbest, dat werd gebruikt bij de bouw van schepen en schepen ketels en auto-onderdelen zoals remblokken.

9/11

Degenen die bijgestaan ​​of waargenomen het opruimen en hulpdiensten inspanningen op het World Trade Center werden blootgesteld aan asbest uit de verpulverde gebouwen.