Why Does Chemo veroorzaken haaruitval?

Why Does Chemo veroorzaken haaruitval?

Chemotherapie is bekend om haaruitval. Dit haarverlies hangt allemaal af van het soort chemotherapie gebruikt en de voorgeschreven hoeveelheid. Dit haaruitval is verwoestende meeste mensen en is een van de meest gevreesde bijwerkingen van chemotherapie.

Identificatie

Haaruitval na chemotherapie is wijdverspreid, en meestal resulteert in volledige kaalheid. Haar kan ook ontbreken in de wimpers en wenkbrauwen.

Soorten

Haarverlies veroorzaakt door chemotherapie heet alopecia totalis. Deze vorm van haarverlies kan groeien terug omdat alle haarzakjes leven nog steeds, hoewel het maanden kan duren.

Chemotherapie

Chemotherapie wordt gebruikt bij de behandeling van kanker, vanwege zijn vermogen om snel vermenigvuldigen cellen te vernietigen. Omdat kankercellen snel vermenigvuldigen werkt het goed om ze uit te roeien en het afremmen van de verspreiding.

Oorzaak

Het nadeel van chemotherapie is dat haarzakjes zijn snel vermenigvuldigen, zodat chemotherapie valt deze cellen ook, die wijdverspreide haaruitval veroorzaakt. Hoewel de haaruitval is wijdverspreid, is niet permanent.

Time Frame

Haaruitval van chemotherapie begint ongeveer 10 tot 14 dagen van de behandeling. Deze haaruitval kan geleidelijk, of uit te komen in pluggen of klonten.