Why Do Kids Pull Out Wimpers?

Why Do Kids Pull Out Wimpers?

Wimper trekken is een vorm van trichotillomanie, de medische aandoening waarbij mensen dwangmatig trekken haren uit hun hoofd, armen, of ergens anders op het lichaam. Deze voorwaarde is vaak een vorm van obsessieve compulsieve stoornis en heeft een aantal mogelijke oorzaken.

Driftbuien

Kleine kinderen onder de leeftijd van 5 beginnen vaak aan de haren trekken als een natuurlijke gewoonte, maar soms repetitief wordt en kan gedaan worden als een vorm van driftbui.

Angst

Wimpers en / of haren trekken bij jonge kinderen komt vaak als een manier om met de toegenomen stress of zorgen. Tussen de leeftijd van 5 en 12, zijn kinderen ontdekken manieren om te gaan met angsten en wimpers te trekken is soms een manier.

Trauma

Sommige kinderen ontwikkelen een wimper trekken gewoonte als een manier om te gaan met emoties die hebben geleid na een aantal traumatische ervaring als lichamelijk, geestelijk of seksueel misbruik.

Aangeleerd gedrag

Gevallen van wimpers te trekken, en andere vormen van trichotillomanie soms voorkomen bij kinderen die hun ouders die hetzelfde gedrag hebben gezien.

OCD

Sommige gevallen van trichotillomanie bij kinderen kan een vroeg teken van obsessief-compulsieve stoornis (OCD) en als het gedrag niet is ontgroeid door de leeftijd van 12, moeten professionele psychiatrische aandacht worden gezocht.