White Willow Bark Extract Side Effects

White Willow Bark Extract Side Effects

Witte wilgenbast is gebruikt voor duizenden jaren als een behandeling voor koorts en ontstekingen. Het bevat een chemische stof salicin die vergelijkbaar is met de werkzame stof in aspirine. Wilgenbast extract is verkrijgbaar in capsule, vloeistof of gedroogd kruid vorm. De meeste mensen kunnen witte wilgenbast tolereren, maar sommige mensen hebben een aantal van de bijwerkingen van het gebruik ervan gemeld.

Allergieën en Side Effects

Mensen die allergisch zijn voor aspirine moeten vermijden witte wilgenbast. De meest voorkomende bijwerkingen van een wilgenbast intolerantie of allergie omvatten maagklachten, misselijkheid en diarree. Sommige gebruikers hebben ook ervaren heesheid, hoesten en zwelling van het oog. Meer ernstige symptomen zoals duizeligheid, ademhalingsproblemen, zwelling, jeuk of uitslag kan zich ook voordoen. Medicine Net adviseert een arts te raadplegen inschakelen als symptomen zoals duizeligheid, verwarring, zwarte of teerachtige ontlasting, een beltoon gevoel in de oren, of gemakkelijk blauwe plekken ontwikkelen. Deze symptomen kunnen een ernstige reactie op het kruid aan te geven. Wilgenbast kan ook een aantal ernstige aandoeningen veroorzaken. Papilnecrose is een aandoening gekenmerkt door dood weefsel in de nieren. De symptomen zijn bloederige, bewolkte of donkere urine, rugpijn, incontinentie en weefsel in de urine. Wilgenbast creëert ook een aandoening genaamd hypertriglyceridemie, of te veel vetcellen in de bloedbaan. Hyperurikemie, wat betekent dat er een hoog urinezuur in het bloed, is een schadelijk neveneffect.

Alcohol en Drug Interactions

Acetazolamide is een medicijn gebruikt om epilepsie en glaucoom te behandelen, en wordt soms ook voorgeschreven als remedie tegen hoogteziekte. Een combinatie van witte wilgenbast en acetazolamide resulteert in verwarring, een gebrek aan energie en blaasproblemen. Sommige geneesmiddelen verhogen het risico van bloedingen bij patiënten; witte wilgenbast kan deze effecten verergeren. Gebruik geen witte wilgenbast met medicijnen, zoals warfarine of heparine, die antistollingsmiddelen die bloedstolsels in de longen, bloedvaten en het hart te voorkomen, of met aspirines of andere aspirine-achtige medicijnen zijn. Wilgenbast verhoogt de niveaus van methotrexaat, een geneesmiddel gebruikt om de groei van cellen, en de anti-epilepsie medicijnen fenytoïne, toxische bedragen vertragen. Laat wilgenbast niet gebruiken in combinatie met een van deze geneesmiddelen. Wilgenbast vermindert ook de doeltreffendheid van diuretica en beta-blokkers. Het veroorzaakt maagontsteking en bloeden in het maagdarmkanaal wanneer gebruikt in combinatie met alcohol.

Moeders en Kinderen

Zwangere vrouwen wordt aangeraden om wilgenbast vermijden omdat salicylaten, of aspirine chemicaliën, zijn gevaarlijk voor ongeboren baby's. Ze kunnen ook huiduitslag veroorzaken bij borstgevoede baby's van wie de moeders gebruiken salicylaten. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die aspirine gebruiken lopen het risico op het ontwikkelen van een ernstige infectie genaamd Reye-syndroom dat de lever dysfunctie en plotselinge schade aan de hersenen veroorzaakt. Het syndroom van Reye volgt meestal het begin van de waterpokken of luchtweginfecties door ongeveer een week, dus het moet niet worden gegeven aan kinderen die lijden aan waterpokken of een andere virale infecties. De Universiteit van Maryland raadt het niet geven van witte wilgenbast aan kinderen onder de leeftijd van 16.