Whipple Procedure Complicaties

In een Whipple procedure, een chirurg verwijdert pancreas hoofd van een patiënt, galblaas, een deel van de galwegen en het duodenum (een deel van de dunne darm). Sommige patiënten hebben ook een deel van hun magen verwijderd. Whipple procedures worden gebruikt bij de behandeling van bepaalde kankers, zoals pancreaskanker, bij de behandeling van goedaardige tumoren die voorkomen op de pancreas hoofd en chronische alvleesklierontsteking (pancreatitis).

Suikerziekte

Sommige patiënten kunnen diabetes ontwikkelen na een Whipple procedure. Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam niet goed insuline om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Dit kan zich voordoen na een Whipple procedure, omdat de verwijdering van de pancreas weefsel van het lichaam kan leiden tot minder insuline vrij. Patiënten die al diabetes kan een verslechtering van hun ziekte.

Pancreas Fistula

Deze complicatie kan ontstaan ​​als de hechtdraad die de resterende alvleesklier hecht aan de darm niet goed genezen, resulterend in pancreassap lekkage. De meerderheid van de patiënten die deze lekkage te ervaren zal genezen op hun eigen. Echter, kan het nodig zijn een klein aantal naar een andere operatie.

Maag Verlamming

Volgens de Universiteit van Zuid-Californië, ongeveer 25 procent van de patiënten die een Whipple procedure kan maag verlamming ervaren. Deze complicatie wordt meestal beter in 4-6 weken. Echter, patiënten een sonde nodig om nutriënten krijgen, omdat zij niet in staat om een ​​normaal dieet tolereren.

Malabsorptie

Malabsorptie wanneer een patiënt niet goed voedingsstoffen. Verwijdering van een deel van de alvleesklier vermindert ook de hoeveelheid enzymen die de alvleesklier kan produceren. Deze enzymen zijn noodzakelijk voor een goede vertering van voedsel. Patiënten die deze complicatie te ervaren ontwikkelen vaak vette, volumineuze diarree. Ze kunnen opluchting vinden wanneer ze behandeld worden met orale pancreas enzym supplementen op een lange termijn basis.

Weight Loss

Veel patiënten die een Whipple procedure ervaring gewichtsverlies en verliezen vaak 5 procent tot 10 procent van hun totale lichaamsgewicht. Dit gebeurt omdat ze op een beperkend dieet na de operatie worden gezet. De meeste patiënten merken dat deze complicatie stabiliseert zich snel, en vaak terugkeren naar hun normale gewicht als ze kunnen relatief regelmatige maaltijden weer eten.